Connect with us

Hirdetés

technokrata

MasterCard: újabb 80.000 plasztikkártya hazánkban

Dotkom

MasterCard: újabb 80.000 plasztikkártya hazánkban

Stabil 35%-kos növekedés Magyarországon.

1,14 millióra emelkedett 2004. második negyedévében a kibocsátott MasterCard márkájú kártyák száma Magyarországon – derül ki a MasterCard Europe 2004. június 30-án zárult üzleti időszakának eredményeiből. Ugyanebben az időszakban 18%-kal bővült a pénzügyi műveletek száma és 16,3%-kal emelkedett a bruttó forgalom az előző év azonos periódusához képest.

Sikeres teljesítményt regisztrált a kártyatársaság a közép-kelet európai régió többi, hasonlóan fejlett piacán is: Csehországban 960 ezer, Lengyelországban 640 ezer és Horvátországban 330 ezer MasterCard márkájú plasztiklapot regisztráltak. Világszerte összesen 638,3 millió termék került kibocsátásra, ami 11,7%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Folyamatosan és egyenletesen növekszik a MasterCard márkájú kártyák birtokosainak száma hazánkban. 2003. harmadik negyedéve óta a magyar bankok negyedévente 80.000 MasterCard és MasterCard Electronic plasztikot bocsátanak ki. A kártyatársaság jelentése szerint a lakossági arányokhoz viszonyított kibocsátási dinamika hazánkban közel ugyanolyan eredményeket mutat, mint a régió más, fejlett kártyapiacainak számító országokban.

A vállalati szektor kártya-ellátottsága is számtalan lehetőséget tartogat még, hiszen a 450-480 aktív kis- és középvállalkozás elhanyagolható töredéke rendelkezik bármiféle betéti, charge vagy klasszikus hitelkonstrukción alapuló plasztikkal.

Az igazi áttörés a kártyahasználat terén fog mutatkozni. Az elmúlt három hónap alatt a MasterCard márkájú plasztikokkal végrehajtott pénzügyi műveletek száma Magyarországon 6,06 millió tranzakcióra emelkedett, ami 18%-os növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest. Az összesített tranzakciók zöme továbbra is készpénzfelvétel, ám fokozatosan emelkedik a kártyával történő vásárlások száma is.

Idén aktívabbak lettünk: Magyarországon a 2001-ben mért átlag havi egy alkalomhoz képest ebben az évben legalább 2-szer használjuk plasztiklapunkat fizetésre egy 30 napos periódus alatt. A vásárlási tranzakciók 78%-a továbbra is hipermarketekben, 72%-a szupermarketekben és 41%-a benzinkutaknál történik, de közel azonos megoszlási arányokat jegyeznek Csehországban és Lengyelországban is.

A MasterCard adatai szerint a magyarok a nagyobb összegeket szeretik kártyával fizetni, és két harmaduk még sohasem tapasztalt problémát a kártyás vásárlások során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés