Connect with us

technokrata

Ismét a HP az első az iparági szabvány szerverek piacán

Dotkom

Ismét a HP az első az iparági szabvány szerverek piacán

A HP nemcsak az összesítésben, hanem a régió országait külön-külön vizsgálva is mindenütt az élen végzett.

Az IDC piackutató cég nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint a HP 2004 második negyedévében is stabilan őrizte vezető helyét az iparági szabvány (vagyis x86-os processzorarchitektúrára épülő) szerverek hazai piacán. Az első számú pozíció megtartása mellett a cég számos további pozitív fejleményről is beszámolhatott, hiszen az elmúlt év hasonló időszakával összehasonlítva piaci részesedése 47,5 százalékról 52 százalékra növekedett, míg forgalmának volumenét több mint 40 százalékkal sikerült növelnie. Mindez azt jelenti, hogy a hazánkban április és június között eladott, összesen 2.250 iparági szabvány szerverből kiterjedt partnerhálózata segítségével 1.170-et a HP értékesített.

Mindeközben a hazánkat is magába foglaló, elsősorban kelet-közép európai országokat tömörítő ISE régióban a HP összesített piaci részesedése többéves csúcsot döntve 34,3 százalékra növekedett. A cég mind éves, mind negyedéves szinten tovább növelte előnyét ezen a dinamikusan fejlődő piacon, nagyobb forgalmat bonyolítva, mint három legnagyobb vetélytársa együttvéve.

Hasonló folyamatok figyelhetők meg Magyarország tágabb környezetében, az EMEA (Europe, Middle East and Africa) régióban is: a HP-nak itt is egy eleve magas (40 százalékot meghaladó) bázisról sikerült még tovább növelnie piaci részesedését, amely így elérte a 42,2 százalékot. Ez konkrét számokra lefordítva több mint 178.000 eladott szervert jelent, mindössze 3 hónap leforgása alatt. Az elmúlt év hasonló időszakával összehasonlítva a HP eladási több mint 40.000 darabbal (27,6 százalékkal) nőttek, vagyis a cég a piac egészénél gyorsabban növekedve, konkurensei rovására szerzett újabb részesedést.

Külön érdekesség, hogy a HP nemcsak az összesítésben, hanem a régió országait külön-külön vizsgálva is mindenütt az élen végzett, sőt, az IDC által vizsgált országok jelentős részében piaci részesedése immár meghaladja három legnagyobb vetélytársának egyesített eredményét is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle