Connect with us

technokrata

Beelőzött a Sun

Dotkom

Beelőzött a Sun

A Sun megelőzte versenytársait az eladott szerverek darabszámának növekedési ütemében.

A Sun Microsystems a Gartner Dataquest előzetes jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a cég növekedési üteme az eladott szerverek darabszáma tekintetében gyorsabb volt, mint a teljes szerverpiacé és versenytársaié. A Gartner Dataquest múlt héten kiadott 2003-as 2. negyedévi előzetes Worldwide Server Database jelentése kizárólag a leszállított egységekre (nem a bevételekre) koncentrál, és minden x86-os, 32 bites, tetszőleges operációs rendszerrel rendelkező szerverre kiterjed.

A jelentésből kiderül, hogy a Sun szervereladásainak darabszám szerinti éves növekedése 35,5 százalékos volt (minden operációs rendszerű gépet beleértve), amivel minden nyomon követett gyártót megelőzött, és felülmúlta a teljes piac – szintén minden operációs rendszerre vonatkozó – 24,6 százalékos növekedési rátáját. Mindezek mellett a vezető öt gyártó közül a Sun volt az egyetlen, amely kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni ezen a területen éves és negyedéves bontásban is.

A Sun az x86-os rendszereknél éves szinten óriási, 109,4 százalékos darabszám szerinti növekedést ért el; negyedéves összehasonlításban ez az arány 45,6 százalék volt. Mindkét érték a legnagyobb növekedést jelenti, az összes gyártóra vetítve. „Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok még azelőtt láttak napvilágot, mielőtt bejelentettük a négy Opteron-processzoros Sun Fire V40z szervert, amely tovább erősíti vezető szerepünket ezen a piacon.” – mondta John Fowler, a Sun Network Systems csoportjának ügyvezető alelnöke.

A szerverpiac nem az egyetlen terület, ahol a Sun növelte mennyiségi eladásait az utolsó negyedévben. Többek között 74 százalékos ismételt növekedés mutatkozott a Java Enterprise System szoftver előfizetői körében, amelynek köszönhetően az előfizetések száma jelenleg 303.000, és 25 százalékkal nőtt a Solaris x86 operációs rendszer regisztrált licenceinek száma is, amely mostanra majdnem eléri az 1,1 milliót. A Sun szervizbevétele az elmúlt félévben első alkalommal haladta meg az 1 milliárd dollárt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle