Connect with us

technokrata

Beelőzött a Sun

Dotkom

Beelőzött a Sun

A Sun megelőzte versenytársait az eladott szerverek darabszámának növekedési ütemében.

A Sun Microsystems a Gartner Dataquest előzetes jelentésére hivatkozva bejelentette, hogy a cég növekedési üteme az eladott szerverek darabszáma tekintetében gyorsabb volt, mint a teljes szerverpiacé és versenytársaié. A Gartner Dataquest múlt héten kiadott 2003-as 2. negyedévi előzetes Worldwide Server Database jelentése kizárólag a leszállított egységekre (nem a bevételekre) koncentrál, és minden x86-os, 32 bites, tetszőleges operációs rendszerrel rendelkező szerverre kiterjed.

A jelentésből kiderül, hogy a Sun szervereladásainak darabszám szerinti éves növekedése 35,5 százalékos volt (minden operációs rendszerű gépet beleértve), amivel minden nyomon követett gyártót megelőzött, és felülmúlta a teljes piac – szintén minden operációs rendszerre vonatkozó – 24,6 százalékos növekedési rátáját. Mindezek mellett a vezető öt gyártó közül a Sun volt az egyetlen, amely kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni ezen a területen éves és negyedéves bontásban is.

A Sun az x86-os rendszereknél éves szinten óriási, 109,4 százalékos darabszám szerinti növekedést ért el; negyedéves összehasonlításban ez az arány 45,6 százalék volt. Mindkét érték a legnagyobb növekedést jelenti, az összes gyártóra vetítve. „Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok még azelőtt láttak napvilágot, mielőtt bejelentettük a négy Opteron-processzoros Sun Fire V40z szervert, amely tovább erősíti vezető szerepünket ezen a piacon.” – mondta John Fowler, a Sun Network Systems csoportjának ügyvezető alelnöke.

A szerverpiac nem az egyetlen terület, ahol a Sun növelte mennyiségi eladásait az utolsó negyedévben. Többek között 74 százalékos ismételt növekedés mutatkozott a Java Enterprise System szoftver előfizetői körében, amelynek köszönhetően az előfizetések száma jelenleg 303.000, és 25 százalékkal nőtt a Solaris x86 operációs rendszer regisztrált licenceinek száma is, amely mostanra majdnem eléri az 1,1 milliót. A Sun szervizbevétele az elmúlt félévben első alkalommal haladta meg az 1 milliárd dollárt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd