Connect with us

technokrata

Az amerikaiak jobban félnek az adatvesztéstől, mint a haláltól

Dotkom

Az amerikaiak jobban félnek az adatvesztéstől, mint a haláltól

Egy felmérés arra világított rá, mennyire fontossá is vált az adatok biztonságossága: az amerikai számítógép-használók jelentős része jobban tart attól, hogy elvesznek adatai, mintsem hogy meghalna.

A Geek Squad nevű csoport felmérést végzett az Egyesült Államok lakossága között. A telefonos kutatás során 1039 felnőtt embert kérdeztek meg, és ennek során megállapították, hogy az USA lakosságának kétharmada gondolja azt a számítástechnikáról, hogy az szükséges rossz a mindennapi élet során. Igaz, minden tíz megkérdezettből négy úgy nyilatkozott, hogy már nem tudná elképzelni az életét számítógépe(i) nélkül.

Arra, hogy ez mennyire így van, rávilágított az a meglepő eredmény is, amit a válaszadók több mint egyharmada adott arra a kérdésre, hogy mit mentenének égő házukból. A kutatásban részt vevők körülbelül 40 százaléka a család és a barátok kimentése után rögtön a számítógépet igyekezne biztonságba helyezni – nem pedig például a házikedvenceket, a kutyákat, macskákat.

A felmérés során jutottak arra a megállapításra a tanulmányt készítők, hogy az amerikaiak egy jelentős része jobban fél az adatainak elvesztésétől, mint a haláltól. Az eredményeket közzé tevő egyik híroldal cinikusan meg is jegyezte, hogy ha a kutatás valóban az átlagamerikait jellemzi, akkor valami baj van a lakossággal – hiszen a PC-t nem lehet a túlvilágra átvinni…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd