Connect with us

Növelte hatékonyságát a T-Mobile

Dotkom

Növelte hatékonyságát a T-Mobile

A T-Mobile Magyarország Rt. a januártól június végéig terjedő időszakban közel 150 ezres ügyfélszám növekedést könyvelhetett el.

Az első félévben minden területen a tervezettnél jobb eredményt ért el a május 3-a óta T-Mobile márkanevet viselő piacvezető hazai mobilcég. Az előfizetők száma, az árbevétel és EBITDA terén kiválóan teljesítő vállalat tavaly év vége óta tovább növelte piaci részesedését.

A gyors és sikeres márkaváltást lezáró T-Mobile Magyarország Rt. a januártól június végéig terjedő időszakban közel 150 ezres ügyfélszám növekedés mellett a piaci részesedés tekintetében is emelkedést könyvelhetett el. A hazai mobilhasználók közel felét (június végén 47,68%) így továbbra is a vezető hazai mobilcég szolgálja ki. Az ügyfélszám növekedésében 2004-ben jelentős változás következett be és az előző esztendők tendenciájától eltérően a T-Mobile új ügyfeleinek közel fele ismételten az előfizetéses díjcsomagokat választja, az új értékesítésen belül a kártyás előfizetők korábbi, közel 90 százalékos aránya jelentősen csökkent.

A tarifák, készülékek terén mutatkozó erős verseny, valamint a végződtetési díjak csökkenése ellenére a vállalat első féléves árbevétele közel 5 százalékkal 126,9 milliárd forintra nőtt. A márkaváltás és a piaci részesedés növelése a hatékony működésnek köszönhetően kedvező hatást gyakorolt az eredményességre, így az EBITDA több mint 9 százalékos növekedése majdnem kétszeresen haladja meg az árbevétel emelkedésének mértékét. Az ügyfélszám, a piaci pozíció, a bevételek és a nyereség vonatkozásában egyaránt elmondható, hogy a T-Mobile a szokásostól eltérő feladatok ellenére a tervezettnél jobb eredményekkel zárta az első fél évet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom