Connect with us

technokrata

Amit a vírusokról és az ellenük való védekezésről tudni illik

Dotkom

Amit a vírusokról és az ellenük való védekezésről tudni illik

A Microsoft nemrég kiadott egy összefoglalót, melynek révén a digitális kártevők, a vírusok, férgek, trójai programok témakörében olvashat kimerítő áttekintést a tájékozódni vágyó internetező.

A múlt héten írtunk arról, hogy a Microsoft a Windows XP második javítócsomagjának megjelenésével az operációs rendszer részeként funkcionáló integrált tűzfalának konfigurálását megkönnyítendő kiadott egy útmutatót. A közel 1 MB-os, ötvennél is több oldalból álló Word ˝kézikönyv˝ hathatós támogatást nyújt a rendszert védő alkalmazás megfelelő kezelésének elsajátításában.

Hasonlóan átfogó tanulmányt tett szintén a múlt héten elérhetővé a szoftveróriás, nem távolodva el a biztonság témakörétől. Ezúttal a számítógépes vírusokról olvashatunk a The Antivirus Defense-in-Depth Guide révén, melynek létrejöttéhez a vállalat saját alkalmazottjain kívül olyan ismert cégek szaktekintélyei is hozzájárultak, mint például az F-Secure vagy a Panda Software. A több mint nyolcvan oldalas tanulmány végigvezeti az érdeklődőket a témán: kezdve a digitális kártevők evolúciójától az ellenük való védekezési lehetőségekig, szerverkörnyezetben és munkaállomásokon egyaránt. Helyet kapott egy víruskitörés elemzése, leírása is az összefoglalóban.

A PDF formátumban eltárolt, angol nyelvű tudásbázishoz bárki hozzáférhet az alábbi linkre kattintva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák