Connect with us

technokrata

Egyre több a digitális fényképezőgép – a szkennerpiac visszaesik

Dotkom

Egyre több a digitális fényképezőgép – a szkennerpiac visszaesik

A HP Nyomtatás és képalkotás (IPG) üzletágának 2004. július 31-én zárt harmadik pénzügyi negyedévének előzetes eredményei.

A Nyomtatási és képalkotási divízió árbevétele 5,6 milliárd dolláros rekordszintet ért el a harmadik negyedévben, ami 8 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló adatával összevetve.

A HP mintegy 10 millió darab nyomtatót adott el a májustól augusztusig tartó időszakban – ezzel globális szintű összesített értékesítési volumene elérte a 320 millió darabot. Az üzleti hardverek forgalma 8 százalékkal növekedett az előző év megfelelő időszaka óta. Különösen jelentős volumenbővülést figyeltek meg a színes és fekete-fehér lézernyomtatók, az üzleti tintasugaras nyomtatók és a többfunkciós lézereszközök (MFP-k) szegmensében.

Az otthoni hardverekből 5 százalékkal kevesebb kelt el, mint egy évvel korábban, mivel a többfunkciós tintasugaras (all-in-one) eszközök értékesítési volumenében elért javulást némileg ellensúlyozta az egyfunkciós nyomtatók iránti kereslet visszaesése és a megszokott szezonális ingadozás.

A kellékanyagok forgalma – főként a színes és fekete-fehér lézernyomtatók kellékanyagainak köszönhetően – 9 százalékkal emelkedett. A digitális képalkotási megoldások szegmenséből 11 százalékos növekedést jelentettek.

A digitális fényképezőgépek értékesítési volumenének kedvező hatása enyhítette a szkennerpiac visszaesését. A 837 millió dolláros üzemi eredmény szintén negyedéves rekordnak számít. Az IPG divízió nyereséghányada 14,8 százalék volt a harmadik negyedében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp