Connect with us

A HP nyilvánosságra hozta 2004 harmadik negyedévére vonatkozó előzetes eredményeit

Dotkom

A HP nyilvánosságra hozta 2004 harmadik negyedévére vonatkozó előzetes eredményeit

Az egyes divíziók árbevételének alakulása 2003 III. negyedévéhez képest: Személyi rendszerek +19%; Nyomtatás és képalkotás +8%; Nagyvállalati tárolók és szerverek -5%; HP Szolgáltatások +12%; Szoftverek +17%.

A HP nyilvánosságra hozta 2004. július 31-én zárt harmadik pénzügyi negyedévének előzetes eredményeit. A vállalat 18,9 milliárd dollár értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 9 százalékkal magasabb a 2003. harmadik negyedévi értéknél.

A HP nem GAAP szerinti üzemi eredménye 846 millió dollárt tett ki, nem GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 24 dollárcent volt a vizsgált negyedévben – szemben a 12 hónappal korábbi 23 centes értékkel. A nem GAAP szerinti korrigált EPS és nettó nyereség 142 millió dolláros (részvényenként 5 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz.

Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 657 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben. A GAAP szerinti korrigált EPS 19 dollárcentet tett ki – 90 százalékkal többet, mint egy évvel korábban (10 cent).

A negyedév során az alábbiak szerint változott az árbevétel az egyes régiókban a 12 hónappal korábbi adatokhoz képest: az amerikai kontinensen 4 százalékkal 8,4 milliárd dollárra; Európában 14 százalékkal 7,5 milliárd dollárra, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében pedig 11 százalékkal 3,0 milliárd dollárra nőtt. A vállalat egészét tekintve és az árfolyamhatásokat korrigálva a harmadik negyedév összárbevétele 5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi szintnél.

„Bár a személyi rendszerek, a nyomtatás és a képalkotás, valamint a szoftverek és a szolgáltatások szegmensében elégedettek vagyunk teljesítményünkkel, ezeket a stabil eredményeket beárnyékolják a nagyvállalati tárolók és szerverek üzletágának gyenge számai. Azonnali változtatásokat hajtunk végre a vezetőségben, és felgyorsítjuk a nyereséghányad javítását célzó tervek megvalósítását. Arra számítunk, hogy már a negyedik negyedévben sikerül helyreállítanunk a szervezet nyereségességét.” – nyilatkozta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya.

Személyi rendszerek (PSG)
A Személyi rendszerek divízió 5,9 milliárd dolláros árbevétele 19 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az asztali és a noteszgépek forgalma 26 illetve 12 százalékkal élénkült az előző évhez képest. Az üzleti megoldások értékesítéséből származó árbevétel 20, az otthoni szegmens árbevétele pedig 19 százalékkal nőtt. A Személyi rendszerek divízió üzemi eredménye 25 millió dollár – egy évvel korábban a szervezet még 56 millió dollár üzemi veszteséget termelt.

Finanszírozási szolgáltatások
A szervezet 488 millió dolláros árbevétele 10 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi adatnál. Ez az utóbbi öt negyedév legmagasabb forgalmi értéke. Az üzemi eredmény 42 millió dollár volt a harmadik negyedévben – 23 millió dollárral több, mint 12 hónapja. A 8,6 százalékos üzemi nyereséghányad szintén az utóbbi évek legjobb értéke.

Eszközgazdálkodás
A HP 6,7 milliárd dolláros készletszinttel zárta a negyedévet – ez 472 illetve 603 millió dollárral magasabb az előző negyedévi és a 12 hónappal korábbi adatnál. A vevőkövetelések állománya 65 millió dollárral, 8,5 milliárd dollárra szűkült az előző negyedévhez viszonyítva. A vállalat harmadik negyedévben kifizetett, részvényenként 8 dollárcentes osztaléka 244 millió dollár készpénz felhasználását tette szükségessé. A HP 500 millió dollár értékben vásárolt vissza papírokat részvényeseitől, és 14,4 milliárd dollár bruttó készpénzállománnyal (azaz 14,0 milliárd dollár készpénzzel és rövid futamidejű, könnyen készpénzzé tehető eszközzel, valamint 400 millió dollárnyi rövid és hosszú lejáratú befektetéssel) zárta a negyedévet.

Jövőbeni kilátások
A HP 21,0 és 21,5 milliárd dollár közötti árbevételre számít a 2004. pénzügyi év negyedik negyedévében. Az utolsó három hónapra vonatkozó nem GAAP szerinti EPS-becslés 35-39 cent. A nem GAAP szerinti EPS-becslés részvényenként 5 cent beszerzett immateriális javak amortizációjából eredő és akvizíciókkal kapcsolatos korrekciót feltételez az adózás utáni eredmény szintjén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom