Connect with us

Hogyan használjuk a Windows XP beépített tűzfalát?

Dotkom

Hogyan használjuk a Windows XP beépített tűzfalát?

Ha már ˝jár˝ az operációs rendszerhez egy integrált tűzfal is, nem árt azt használni, képességeit pedig kihasználni. Ehhez nyújt segítséget a Microsoft.

A Windows XP megjelenésével adott ki először olyan operációs rendszert a Microsoft, mely a kívülről érkező támadásokkal szemben védelmet nyújtani igyekvő tűzfallal is el volt látva. Funkcionalitásbeli gyengeségei miatt azonban sokan nem használták, másoknak pedig a konfigurálással gyűlt meg a problémájuk. Az operációs rendszerhez nemrég kiadott második javítócsomag alaposan felújította ezt a komponenst, s szemben a korábbi állapottal (amikor alapértelmezett esetben kikapcsoltan került fel a rendszerre), az SP2 feltelepítésével egy működő védelmet kapunk.

A fentiekből következően nem árt tisztában lenni a tűzfal használatával. Ezen védelmi vonal megfelelő beállítása esetén ugyanis kevesebb gondot okozhatnak az internetes fenyegetések, és saját internetezési szokásainkat figyelembe véve testre is szabhatjuk bizonyos keretek között. Ugyan a Microsoft tűzfala még mindig nem képes teljesen azt nyújtani, amit egy kereskedelmi forgalomban kapható személyes tűzfal, azért számos lehetőséget kínál.

A fejlesztők könnyen elérhetővé tették a Control Panelből az IPv4-es és IPv6-os Internet protokoll szabványokat is támogató alkalmazást. Itt a felhasználó kedvére állíthatja a számára fontos opciókat; amennyiben azonban mindent tudni szeretne a tűzfal működéséről, ahhoz nem árt letölteni egy, a Microsoft által elérhetővé tett Word dokumentumot. A közel 1 MB-os, ötvennél is több oldalból álló ˝kézikönyv˝ segít a rendszert védő alkalmazás megfelelő kezelésének elsajátításában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom