Connect with us

technokrata

Ingyenesen letölthető a megújult Ad-aware

Dotkom

Ingyenesen letölthető a megújult Ad-aware

A spyware és adware alkalmazások felkutatásában, eltakarításában és az ellenük való aktív védekezésben élenjáró programot fejlesztő Lavasoft végzett egy kis fazonigazítást a szoftveren.

Az Ad-aware legújabb, SE Personal Edition változata az otthoni felhasználók számára szabadon kipróbálható, használható. A Lavasoft a hét elején mutatta be az alkalmazást a nagyközönség számára, mely a korábbi, 6.0-s verzióhoz képest több új funkcióval is rendelkezik. Például a keresési eljárás, melynek során a szoftver ártó programok után kutatva átnézi a rendszert, jóval mélyebbre ható lett, ugyanakkor – legalábbis a fejlesztők állításai szerint – gyorsabbá is vált ez a művelet.

Talán nem annyira fontos, de szemnek kedves változtatás a grafikus kezelői felület felfrissülése. A korábbi sem nézett ki rosszul, de az újabb verzióban még inkább lekerekítették a gombokat, hangsúlyosabbá tették az ikonokat. Újdonság például, hogy a státusz ablakban már látszik az utolsó keresés dátuma is. A logfile-ok kezelése is felfrissült valamelyest, és még számos apróbb változtatás is érte az Ad-aware-t.

Egy külföldi webhely, a Flexbeta el is végzett egy gyors elemzést, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy mennyiben más az SE Personal Edition, mint a 6 Build 6.181. Ennek során ez utóbbit eresztették rá először egy megfertőzött rendszerre, majd ezt követően, mikor ez már mindent rendben levőnek talált, szabadjára engedték az újabb változatot, ami további észlelésekről (összesen 168-ról) számolt be. Természetesen mindkét változat a legfrissebb adatbázissal dolgozott. Ezt követően megfordították a keresés menetét, először az újabb, majd a régi szoftvert engedték rá az ismét összefertőzött rendszerre, s ez esetben már csak 8 találatot kaptak második szkennelésre.

A fentiekből messzemenő következtetéseket mindenki egyénileg vonjon le saját maga, de egy próbát az ingyenes változat letöltése talán megér. Népszerűségét mi sem jellemzi jobban, hogy csak a Download.com-ról már több mint 60 millióan (!) töltötték le a szoftvert. Az Ad-aware SE Personal Editiont egyébként a Terminal Download szerveréről is be lehet szerezni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp