Connect with us

Hirdetés

technokrata

Használható-e az SP2 a nem jogtiszta Windows XP-ken?

Dotkom

Használható-e az SP2 a nem jogtiszta Windows XP-ken?

A Windows XP-t sokan úgy futtatják számítógépükön, hogy ahhoz nem rendelkeznek érvényes licenccel, a biztonság azonban számukra is fontos (lenne) – kiélvezhetik-e a második javítócsomag előnyeit?

Ahogy egyre közelebbinek tűnt a Windows XP második javítócsomagjának megjelenése, úgy találgattak egyre többször az érintettek arról, hogy vajon az illegálisan használt Windows-ok számára is letölthető lesz-e az SP2, avagy sem. Ráadásul ellentétes tartalmú nyilatkozatok jelentek meg az elmúlt pár hónapban, tovább növelve a homályt – az mindenesetre nem volt jó hír az operációs rendszer licencével nem rendelkezőknek, hogy a fejlesztés bétaváltozatát sokan nem tudták emiatt feltelepíteni.

Nemrégiben megkérdezték Gary Schare-t, a Microsoft digitális médiával foglalkozó részlegének egyik termékmenedzserét, aki hivatalos(nak tűnő) választ adott a kérdésre. Eszerint közel minden felhasználónak, futtasson bár eredeti vagy kalózváltozatot a szoftverből, elérhetővé válik az SP2 nyújtotta előnyök kihasználása. Igaz, hogy azok, akik az SP1-et sem tudták feltelepíteni – mivel olyan termékkulccsal installálták az operációs rendszert, amelyet a Microsoft letiltott -, most sem fogják tudni használatba venni a javítócsomagot.

Schare elmondása értelmében ez azonban mára elenyésző mennyiségű felhasználót jelent csak, mivel a Microsoft szerint a kalózok újabb kulcsokat kerestek és találtak a Windows XP működésre bírása érdekében (amiket aztán a szoftveróriás nem tiltott le). A menedzser kijelentette, hogy szeretnék, ha minél több emberhez eljutna az új javítócsomag, hiszen ha a kalózváltozatot használók védettebbek lesznek, akkor az elősegíti a terméket legálisan birtoklók biztonságának növekedését is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés