Connect with us

Sony: otthoni moziközpont egy notebookban

Dotkom

Sony: otthoni moziközpont egy notebookban

A távol-keleti vállalat megjelentette legújabb Vaio notebookját, az A160-ast, mely kiterjesztett akkumulátoridővel, szélesképernyős kialakításával és digitális videofelvevőjével valódi hordozható multimédiaközpontként funkcionálhat.

Televíziós adások vagy DVD-filmek nézése, műsorok rögzítése a merevlemezre, ezek kiírása DVD-re – mintha egy otthoni, asztali digitális videorögzítőről beszélnénk. Voltaképp igaz is a meghatározás, csupán annyi kitétellel, hogy mindez a Sony egyik új notebookjába, a Vaio A160-asba bújtatva jelent meg. A tekintélyes külső hangfalakkal is bíró hordozható számítógép voltaképp egy otthoni szórakoztatóközpont – 2400 dolláros induló áron, tehát nem éppen olcsón.

Maga az eszköz egy 15,4 colos, szélesképernyős LCD-vel rendelkezik, mely a Sony Xbrite technológiájával készült, ami a fejlesztő szerint a hagyományos kialakítású folyadékkristályos kijelzőkhöz képest sokkal szebb képet ad. A szokatlan fényesség azonban könnyen akár a felére is csökkenthető, amennyiben nem hálózati energiaforrásból táplálja felhasználója a notebookot, ezzel növelve üzemidejét. Az LCD maximális felbontása 1280×800 pixel, ami alá a ˝lovat˝ a 64 MB-nyi memóriával ellátott ATI Mobility Radeon 9200 adja.

Maga a noteszgép egyébként Centrino platformra épül, így nem meglepő, hogy az Intel 855PM chipkészletével bíró alaplap egy 1,5 GHz-es Pentium M 715-ös processzort foglal magába. Operatív tára alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi, ez maximum 1 GB-ig növelhető. Merevlemezének kapacitása 80 GB, ami 20-30 óra digitális televíziós adás tárolására teszi felhasználhatóvá az A160-ast. Ha ennek ellenére elfogyna a hely a hordozható számítógépen, akkor a problémát egy DVD-író egység oldhatja meg, mely szintén a Sony notebookjának a részét képezi.

Négy darab USB porttal, televíziós csatlakozással, integrált modemmel és Ethernet csatolóval rendelkezik az eszköz, mely DVD-zés esetén körülbelül 2 óráig, energiakímélőbb feladatok – mint például táblázatkezelés, szövegszerkesztés – mellett akár 3 és fél óráig is üzemképes maradhat egy töltéssel.

Fizikai paraméterek

Méret: 36,7×16,4×2,6 cm
Tömeg: 3,3 kgSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom