Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony: otthoni moziközpont egy notebookban

Dotkom

Sony: otthoni moziközpont egy notebookban

A távol-keleti vállalat megjelentette legújabb Vaio notebookját, az A160-ast, mely kiterjesztett akkumulátoridővel, szélesképernyős kialakításával és digitális videofelvevőjével valódi hordozható multimédiaközpontként funkcionálhat.

Televíziós adások vagy DVD-filmek nézése, műsorok rögzítése a merevlemezre, ezek kiírása DVD-re – mintha egy otthoni, asztali digitális videorögzítőről beszélnénk. Voltaképp igaz is a meghatározás, csupán annyi kitétellel, hogy mindez a Sony egyik új notebookjába, a Vaio A160-asba bújtatva jelent meg. A tekintélyes külső hangfalakkal is bíró hordozható számítógép voltaképp egy otthoni szórakoztatóközpont – 2400 dolláros induló áron, tehát nem éppen olcsón.

Maga az eszköz egy 15,4 colos, szélesképernyős LCD-vel rendelkezik, mely a Sony Xbrite technológiájával készült, ami a fejlesztő szerint a hagyományos kialakítású folyadékkristályos kijelzőkhöz képest sokkal szebb képet ad. A szokatlan fényesség azonban könnyen akár a felére is csökkenthető, amennyiben nem hálózati energiaforrásból táplálja felhasználója a notebookot, ezzel növelve üzemidejét. Az LCD maximális felbontása 1280×800 pixel, ami alá a ˝lovat˝ a 64 MB-nyi memóriával ellátott ATI Mobility Radeon 9200 adja.

Maga a noteszgép egyébként Centrino platformra épül, így nem meglepő, hogy az Intel 855PM chipkészletével bíró alaplap egy 1,5 GHz-es Pentium M 715-ös processzort foglal magába. Operatív tára alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi, ez maximum 1 GB-ig növelhető. Merevlemezének kapacitása 80 GB, ami 20-30 óra digitális televíziós adás tárolására teszi felhasználhatóvá az A160-ast. Ha ennek ellenére elfogyna a hely a hordozható számítógépen, akkor a problémát egy DVD-író egység oldhatja meg, mely szintén a Sony notebookjának a részét képezi.

Négy darab USB porttal, televíziós csatlakozással, integrált modemmel és Ethernet csatolóval rendelkezik az eszköz, mely DVD-zés esetén körülbelül 2 óráig, energiakímélőbb feladatok – mint például táblázatkezelés, szövegszerkesztés – mellett akár 3 és fél óráig is üzemképes maradhat egy töltéssel.

Fizikai paraméterek

Méret: 36,7×16,4×2,6 cm
Tömeg: 3,3 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés