Connect with us

IBM: nem a Windows XP SP2-re

Dotkom

IBM: nem a Windows XP SP2-re

Az IBM arra figyelmeztette saját alkalmazottait, hogy ne telepítsék a Microsoft által többször is elhalasztott Windows XP Service Pack 2-jét.

Ismeretes, hogy egy jó ideje csúszik már a Windows XP SP2 megjelenésének határideje. A Microsoft ugyan még a Longhornt fejlesztő programozócsapatból is átcsoportosított embereket a vállalat legnépszerűbb operációs rendszerét biztonságosabbá tenni hivatott fejlesztésekhez, ettől függetlenül egyre újabb és újabb időpontok jelentek meg a javítócsomag kiadásának dátumaként. Most, hogy kézzelfogható közelségbe érkezett ennek elérhetősége, az IBM felhívást intézett a cégnél dolgozók számára.

A Kék Óriás – a The Inquirer nevű online IT-bulvárlap értesülései szerint – arra figyelmeztette alkalmazottait belső, vállalati hálózatán keresztül, hogy ne töltsék le az SP2-t. A ˝To patch – or not to patch˝ című figyelmeztetés ugyan azt nem vonta kétségbe, hogy biztonsági szempontok miatt előrelépés a Microsoft operációs rendszerének újabb javítócsomagja, ám ez több nehézséget is okozhat a vállalat szoftvereinek működtetésében.

A vállalat vezetése ugyanis úgy tartja, hogy az IBM webes alkalmazásainak nagy részét még nem tesztelték le az SP2-vel, így azok minden valószínűség szerint módosítást igényelnek annak érdekében, hogy tökéletesen együtt tudjanak működni a megújuló operációs rendszerrel. Azt a The Inquirer nem tudta megmondani, hogy mely szoftvereket érinti az eset, de az IBM szerint elsősorban az üzletkritikus alkalmazások vannak kitéve annak a veszélynek, hogy konfliktusba kerülhetnek a Windows XP második javítócsomagjával. A Kék Óriás ígéretet tett arra, hogy egy saját, testre szabott SP2-vel fognak előállni, ha minden lehetséges problémát elhárítottak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom