Connect with us

technokrata

VIOLA: a Siemens az e-Science szolgálatában

Dotkom

VIOLA: a Siemens az e-Science szolgálatában

A Siemens részt vesz a Német Kutatási Hálózat bővítésében.

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok (ICN) üzletága optikai hálózati technológiájával vesz részt a jövőbe mutató VIOLA projektben. A VIOLA (Vertically Integrated Optical Testbed for Large Applications) a Német Kutatási Hálózat (DFN) által irányított projekt, és az a célja, hogy segítségével intelligens alkalmazásokat lehessen kipróbálni a tudomány és a gazdaság számára.

A VIOLA-t a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium finanszírozza, és része az idén márciusban meghirdetett e-Science iniciatívának, melyben számos kutatóintézet, iparvállalat és egyetem vesz részt partnerként.

A Siemens a három év futamidejű projekt keretében optikai hálózati technológiát bocsát rendelkezésre a gyakorlati tesztekhez; továbbá innovatív megoldásokat a gigabit sebességtartományú Ethernet-jelek dinamikus hálózati kezeléséhez, illetve továbbításához. A nagy sebességű hálózatban a DFN az eddigieknél jóval rövidebb idő alatt tud egyetemi és kutatóintézeti felhasználói számára új, rugalmas szélessávú szolgáltatásokat nyújtani. Ez a Siemens SURPASS hiT platform révén válik lehetségessé. Emellett a nagyobb sávszélességnek köszönhetően nagy adatátviteli sebességeket kívánó alkalmazások is lehetővé válnak, például az éghajlat-kutatások területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin