Connect with us

Téves azonosítás miatt perelték be a Symantec-et

Dotkom

Téves azonosítás miatt perelték be a Symantec-et

Egy kicsiny san diego-i vállalat peres eljárást kezdeményezett a Symantec ellen, arra hivatkozva, hogy az IT-biztonsággal foglalkozó gigász tévesen azonosította terméküket spyware-nek, s emiatt jelentős bevételkiesésük adódott.

A TrekEight fejlesztette ki a Spyware Nuker nevű alkalmazást, mely a cég reklámjai szerint a kémkedő programok beazonosítására és a rendszerből való eltávolítására szolgál. Állításuk szerint azonban a Symantec antivírus szoftvere és a vállalat weboldala szerint is az alkalmazás már hónapok óta szerepel a veszélyes állományok listáján, adware besorolással. A san diego-iak szerint mindez egyszerűen nem igaz – a Symantec besorolása miatt azonban több üzlet megkötésétől is elestek, s például a Google-on sem hirdethettek emiatt.

˝A Symantec valótlan állítása miatt […] a TrekEight jelentős veszteségeket szenvedett az eladásokat és a megítélésünket tekintve. A Spyware Nuker programkódja nem rendelkezik olyan funkciókkal, melyek a spyware vagy az adware kategóriába besorolhatóvá tennék.˝ – közölte a vállalat egy nyilvános panasznyilatkozatban.

Az eset rávilágított egy érdekes jelenségre, miszerint a felhasználók egyre nagyobb része igyekszik tudatosan megszabadulni a spyware, adware, malware alkalmazásoktól – ugyanakkor a nem tökéletesen tisztázott fogalmak oda vezethetnek, hogy egyes programokat tévesen skatulyázhatnak be. A TrekEight szerint erről van szó, ugyanis ők élesen elhatároltan foglalkoznak e-mailmarketinggel és az egyéb webes hirdetési szolgáltatásaikkal.

Más, antispyware alkalmazásokat fejlesztő cégeknél nem található ilyen beazonosítás, amire az volt az indokuk a megkérdezett fejlesztőknek, hogy szerintük a szoftver nem telepít semmilyen reklámozási vagy kémkedési funkciót a rendszerre. A Symantec szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom