Connect with us

Hirdetés

technokrata

Téves azonosítás miatt perelték be a Symantec-et

Dotkom

Téves azonosítás miatt perelték be a Symantec-et

Egy kicsiny san diego-i vállalat peres eljárást kezdeményezett a Symantec ellen, arra hivatkozva, hogy az IT-biztonsággal foglalkozó gigász tévesen azonosította terméküket spyware-nek, s emiatt jelentős bevételkiesésük adódott.

A TrekEight fejlesztette ki a Spyware Nuker nevű alkalmazást, mely a cég reklámjai szerint a kémkedő programok beazonosítására és a rendszerből való eltávolítására szolgál. Állításuk szerint azonban a Symantec antivírus szoftvere és a vállalat weboldala szerint is az alkalmazás már hónapok óta szerepel a veszélyes állományok listáján, adware besorolással. A san diego-iak szerint mindez egyszerűen nem igaz – a Symantec besorolása miatt azonban több üzlet megkötésétől is elestek, s például a Google-on sem hirdethettek emiatt.

˝A Symantec valótlan állítása miatt […] a TrekEight jelentős veszteségeket szenvedett az eladásokat és a megítélésünket tekintve. A Spyware Nuker programkódja nem rendelkezik olyan funkciókkal, melyek a spyware vagy az adware kategóriába besorolhatóvá tennék.˝ – közölte a vállalat egy nyilvános panasznyilatkozatban.

Az eset rávilágított egy érdekes jelenségre, miszerint a felhasználók egyre nagyobb része igyekszik tudatosan megszabadulni a spyware, adware, malware alkalmazásoktól – ugyanakkor a nem tökéletesen tisztázott fogalmak oda vezethetnek, hogy egyes programokat tévesen skatulyázhatnak be. A TrekEight szerint erről van szó, ugyanis ők élesen elhatároltan foglalkoznak e-mailmarketinggel és az egyéb webes hirdetési szolgáltatásaikkal.

Más, antispyware alkalmazásokat fejlesztő cégeknél nem található ilyen beazonosítás, amire az volt az indokuk a megkérdezett fejlesztőknek, hogy szerintük a szoftver nem telepít semmilyen reklámozási vagy kémkedési funkciót a rendszerre. A Symantec szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés