Connect with us

technokrata

Átfogó vírusvédelem és adattitkosítás kézi számítógépekre

Dotkom

Átfogó vírusvédelem és adattitkosítás kézi számítógépekre

A Kaspersky Security for PDA 5.0 kereskedelmi változatában megtalálhatók a kézi számítógépekre mentett adatok védelmére kifejlesztett technológiák. A termék átfogó védelmet nyújt a Pocket PC-hez és Palm OS-hez, és lehetővé teszi a felhasználók számára a tárolt adatokhoz történő hozzáférés korlátozását.

A megoldás a Kaspersky Anti-Virus termék PocketPC és Palm OS rendszerekre optimalizált változatára épül, amely megbízhatóan ellenőrzi az összes lehetséges fertőzési forrást. A hatékony védelmet a vírusvédelmi adatbázisok automatikus frissítése biztosítja, ami által az adatok még a legújabb vírusokkal szemben is biztonságban vannak. A Kaspersky Anti-Virus használata egyszerűbbé vált egy speciális modul beépítésének köszönhetően, amely bármilyen további eszköz igénybevétele nélkül, közvetlenül a PocketPC-re képes letölteni a vírusvédelmi adatbázis frissítéseit. Az adatok hozzáférésének rendszere is korszerűbbé vált. A hozzáférés nem csak egyszerűen kompatibilis a PocketPC 2003 operációs rendszerrel, de az Intel egy új titkosítási algoritmusának használatával a program teljesítménye és az adatok védelmi szintje is megnőtt.

A Kaspersky Security for PDA egyik fontos szolgáltatása az adattitkosító, amely megvédi az eszközöket a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. A PocketPC-n rejtett file-ok hozhatók létre, amelyek tartalmát a program titkosítja, és jelszóval védi a hozzáférést. Ez a funkció némileg eltér a Palm OS rendszereknél, ahol a teljes eszköz lezárható, és szintén csak jelszóval lehet az adatokhoz hozzáférni. Az eszköz lezárásakor az adatok titkosításra kerülnek, ami azt jelenti: jelszó nélkül még akkor sem nyerhető ki információ, ha ellopják az eszközt.

A Kaspersky Security for PDA a korábbi verziókhoz képest számos jelentős frissítést tartalmaz, amelyek a program funkcionalitását nagymértékben kibővítik, használatát megkönnyítik. A program támogatja a kézi számítógépeken használt operációs rendszerek legújabb verzióit: a PocketPC 2003 és a Palm OS 5.0 operációs rendszereket

„Az új Kaspersky termék aktualitását jelzi, hogy 2004. júliusában fedezték fel az első Windows CE kézi eszközökre íródott vírust, a Duts.1520 nevű kártevőt. A június közepén észlelt, Symbian eszközöket fertőző Cabir.A kártékony kódot is ide számítva ez a két vírus olyan folyamat kezdetét jelzi, amelyben az egyre inkább összeolvadó mobil-távközlési eszközök és PDA zsebkompjúterek egy vezeték nélküli hálózatokon át terjedő járvány áldozatává válhatnak.” – mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp