Connect with us

technokrata

Új generációs spamszűrők: azonosítható a levélszemét valódi forrása

Dotkom

Új generációs spamszűrők: azonosítható a levélszemét valódi forrása

A Kaspersky Labs bemutatta új generációs termékeit: a Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és Internet-szolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket.

„A 2F 2000 Kft. hosszú évek óta képviseli a Kaspersky Labs vírusvédelmi rendszereit, melyeknél az orosz cégtől megszokott rendkívül gyakori frissítés mindig is a felhasználói megelégedettség egyik legfontosabb forrása volt. Most ez a tradíció a spam elleni védelemben is megjelenik.˝ – mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000. Kft. műszaki igazgatója – ˝A Kaspersky Anti-Spam új verziója ezen kívül a kéretlen levelek szűrésében eddig meghatározónak számító szabad forráskódú szoftverekhez hasonló széleskörű konfigurációs beállításokkal és fejlett öntanító funkciókkal lepi meg a felhasználókat.” – tette hozzá Fórján Tamás.

A Kaspersky Anti-Spam megoldás használata során az elektronikus üzenetek többszintű vizsgálaton esnek át. A program egyedülálló nyelvi elemzési technológiával analizálja a beérkező üzenetek szövegét. A nyelvi elemzés alapjául szolgáló nyelvi adatbázist a Kaspersky Anti-Spam kétóránként automatikusan frissíti. Ez a megoldás hatékony védelmet nyújt az éppen aktuális „levélszemét járványokkal” szemben is. Az antispam megoldás több új technológiát tartalmaz, amelyek felismerik a legújabb levélszemét-küldő trükköket is, így a grafikák használatát, a feketelistás szűrés elleni bonyolult útválasztási módszereket, valamint az olyan HTML trükköket, mint a láthatatlan szöveg használata és a betűkettőzés.

Válaszul a gyorsan változó spamküldő taktikákra a Kaspersky Labs szakemberei a feketelista funkciót (RBL) is továbbfejlesztették. A kéretlen levelek küldésére használt címek lekérdezése – és letiltása – az eddig tapasztaltnál jóval gyorsabban történik. Ezenkívül az RBL funkció lehetővé teszi az IP cím-láncok elemzését is, vagyis a Kaspersky Anti-Spam segítségével azonosítható a spam valódi forrása, a kéretlen levél valódi küldője. Az új GSG2 technológiával a szoftver a jelen pillanatban elérhető termékeknél lényegesen nagyobb hatékonysággal szűri a grafikus információt tartalmazó kéretlen leveleket. A technológia lehetővé teszi az olyan üzenetek észlelését és szűrését, amelyeket – bár a levélszemétre jellemző apró grafikai elemeket tartalmaznak – az eddig használt programok nem ismertek fel. A fejlesztő új megoldásai által észlelt ilyen elem lehet például a színhasználat, a mondatvégi pontok ismétlése és a keretek árnyékolása.

A Kaspersky Anti-Spam 2.0 termékekben végrehajtott változtatások segítségével a spamszűrés a korábbiaknál rugalmasabban integrálható a vállalatok informatikai infrastruktúrájába. A webes felületen használható integrált felügyeleti modullal a rendszergazdák bármely hálózati csomópontból módosíthatják a program paramétereit. Számos újabb levelezőrendszer támogatása mellett a szoftver együttműködik az általánosan használt levelezőrendszerekkel, a sendmail, qmail, CommuniGate Pro, Exim és Postfix alkalmazásokkal. Így nincs szükség a Postfix installálására: a megoldás egyszerűen telepíthető bármely általánosan használt levelezőrendszerbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle