Connect with us

Globális hackerjáték van születőben

Dotkom

Globális hackerjáték van születőben

Ha minden a tervek szerint történik, a következő év februárjában a világ hackereinek egy jelentős része be fog kapcsolódni abba a három napos játékba, melyben számítógépes rendszerek feltörése lesz a cél.

Mielőtt még valaki olyasmitől tartana, mint a két évvel ezelőtt root szerverek elleni támadás – amikor a csak az USA-ban található 13 root szerver közül kilencet sikeresen ˝megfektettek˝ a támadók -, el kell oszlassuk a félelmeket: a tervek szerint minden szabályozott módon fog lezajlani. A Mega Root Fu névre keresztelt 72 órás versenyen ugyanis olyan komputerek megtámadása, és az azok feletti uralom átvétele lesz a cél, melyet szintén hackerek tartanak ellenőrzésük alatt – értelemszerűen ez utóbbiaknak a behatolások sikerességének megakadályozása lesz a feladatuk. Voltaképp a first person shooter játékokból megismert capture the flag játékmód egyfajta változatát játsszák majd a téma iránt érdeklődők.

A szervezők (Ghetto Hackers) szerint nagy érdeklődést fog kiváltani az esemény az USA-ban, mind a keleti, mind a nyugati parton. Ezt arra alapozzák, hogy a hasonló, helyi szintű megmérettetések már mind sikerrel debütáltak (többek között a DefCon hackerrendezvényen is), a nagy érdeklődés és a vállalkozó szelleműek tömege előrevetítette a játék globalizálódását – igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. A jövő februári lesz az első olyan vetélkedő, melyben az Interneten (és nem helyi hálózaton) keresztül zajlanak majd az események, reményeik szerint ezernél is több résztvevővel.

Ugyan az nem lesz egyszerű feladat, hogy a jelentkezőket mind kordában tartsák, de a Ghetto Hackers csapat tervei szerint kezelhető a kihívás. Úgy gondolják, hogy egy külön hálózatot hoznak létre, mely ugyan az Internetet használja, attól mégis elkülönülve érhető majd el (a virtuális magánhálózatok, azaz a VPN mintájára). Az eseménytől egyébként az IT-biztonsági cégek nem különösebben tartanak, szerintük sokkal kevésbé lesz az veszélyes az internetező világra, mint egy-egy nagyobb féregjárvány. Sőt, némelyikük még azt is ki merte jelenteni, hogy előnyös egy ilyen esemény megrendezése, mert a szakértők számára így könnyen lehetőség nyílik a támadótechnikák kifigyelésére és az ellenük való védekezés jobbá tételére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom