Connect with us

Valójában mennyibe is kerül a spam?

Dotkom

Valójában mennyibe is kerül a spam?

Az IDC és a Clearswift levélszemét-kalkulátorával könnyen kiszámolhatók a spam-kezelés költségei.

A Clearswift új kiadványt jelentett be, melynek címe „What You Can and Should Do About the Rising Cost of Spam” (Mit tehet és mit kellene tennie a növekvő spamköltségek ellen). Ez a közép- és felső szintű informatikai vezetők számára íródott dokumentum segíti a spam működésének, relatív költségeinek és hatásainak megértését, valamint útmutatást ad a megoldások értékeléséhez és a spam elleni küzdelem költségeinek meghatározásához. Az IDC és a Clearswift emellett készített egy számológépet, amellyel mindenki meghatározhatja cégének spam költségeit.

Az IDC kiadványában felhívja a figyelmet, hogy „A spamellenes megoldásokat nélkülöző szervezet esetében az e-mail felhasználók minden egyes nap 10 percnyi időt vesztegetnek el a spam levelek azonosításával, és a felhasználók vagy az informatikai osztály által véletlenül törölt érvényes levelek előkeresésével. Ez egy 5.000 e-mail felhasználóval rendelkező cég számára évi 4,1 millió dollár veszteséget jelent. A számítás pedig azt is figyelembe veszi, hogy az elvesztegetett időnek valószínűleg csak egy része hasznosult volna.”

A spam költségei azonban nem merülnek ki a felhasználók által elvesztegetett időben. Az is időveszteséget jelent, hogy az informatikai személyzetnek foglalkoznia kell a kéretlen levelekkel. A levélszemét tárolása további költségeket jelent. „Az időveszteség kiszámítása mind a spamlevelek címzettjei mind az e-mail rendszert kezelők esetében is nehéz feladat. A levél-szemét kalkulátor figyelembe veszi a spamhez kapcsolódó összes tényezőt, így a szervezetek valós képet kapnak a spamhez és kezeléséhez kapcsolódó költségekről.” – mondta Alyn Hockey, a Clearswift termékfejlesztésért felelős alelnöke.

Az útmutató részletezi a spamekkel kapcsolatos kiadásokat, és a szervezeteknek különböző megoldásokat javasol azok kiküszöbölésére. Az IDC számításai kimutatják, hogy a spamellenes megoldások 50%-kal csökkentik az e-mail felhasználók által spamekre elvesztegetett időt, és ezzel évente 738.000 dollárnyi megtakarítást biztosítanak egy 5000 felhasználóval rendelkező szervezetnél. A megfelelő eszközök bevezetése az informatikai személyzet által eltöltött időt is csökkenti, a termeléskiesés 56%-os csökkentése az informatikai személyzet esetében évi 13.000 dollár termelékenységnövekedést jelent személyenként.

„A spam költségekről készült hazai felmérések adatai a külföldi trendekhez hasonló képet mutatnak.” – mondta el Dávid András, a 2F 2000 Kft. kereskedelmi igazgatója – „Egy 250 számítógépet használó hazai cégnek minden évben körülbelül 40 millió forintjába kerül a beérkező kéretlen levelek kezelése. A most közzétett levélszemét-kalkulátorral a gazdasági és az informatikai vezetők maguk is megbizonyosodhatnak arról, hogy mennyi kárt okoz cégüknek a spam.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom