Connect with us

Hirdetés

technokrata

Augusztus végétől lehet pályázni a harmadik generációs mobil engedélyekre

Dotkom

Augusztus végétől lehet pályázni a harmadik generációs mobil engedélyekre

A frekvencia jogosultság elnyerése pályázat útján történik.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság döntése értelmében augusztus végén jelenik meg a harmadik generációs mobil engedélyek pályázati felhívása. Az NHH várakozásai szerint így már 2004-ben megkezdődhet a licencek értékesítése.

Az NHH által értékesítendő licencek megteremtik a mobil telefon szolgáltatások új generációjának bevezetési lehetőségét. A GSM és a DCS után a harmadik generációs (UMTS-nek nevezett – Universal Mobile Telecommunications System) technológia új fejlődési szakaszt nyithat a magyar távközlés életében.

Az UMTS a hagyományos telefonbeszélgetések minőségének javítása mellett jelentősen növeli az adatátviteli sebességet, és ezáltal Internet-alapú multimédia-szolgáltatások is elérhetőek lesznek mobiltelefonon.

A magyarországi licencek értékesítésében a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég által vezetett konzorcium segíti a hatóságot.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság az Eht. 34. § (1) bekezdésében előírtaknak megfelelően 2004. július 20-án nyilvános meghallgatást tartott a harmadik generációs mobil távközlési rendszer hazai bevezetéséről. Az érintett szolgáltatók, valamint a távközlési szektor képviselői szóban és írásban terjesztették elő álláspontjukat, észrevételeiket, javaslataikat.

A frekvencia jogosultság elnyerése pályázat útján történik, az első pályázati kiírás augusztus második felében várható. Az NHH reményei szerint még 2004-ben határozat születik az elnyert engedélyekről és 2006-ban már kiépülhet, illetve elkezdődhet a szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés