Connect with us

technokrata

Antispam router van születőben?

Dotkom

Antispam router van születőben?

Egyes források szerint a Cisco olyan szoftveren dolgozik, mely komoly hatással lehet a kéretlen e-mailek áradatára.

Meg nem erősített jelentések szerint a Cisco egy mérnökcsoportja olyan szoftvert fejleszt, mely segíthet a nem kívánt elektronikus levelek megfékezésében. A spam minden internetező életét megkeseríti, és sokba kerül a vállalatoknak, az Internet-szolgáltatóknak és végső soron a felhasználóknak is. Májusban a Clearswift közölte, hogy bizonyos időszakokban már 90%-os a nem kívánt e-mailek aránya, azaz minden tizedik levélből kilenc ebbe a kategóriába tartozik. Nem meglepő tehát, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a Microsoft, a Yahoo és az AOL összefogtak e tekintetben.

Amennyiben a Cisco-val kapcsolatos értesülések igaznak bizonyulnak, akkor talán már nem kell sokat várni egy olyan hálózati eszköz létrejöttére, ami a fenti szoftverrel kiegészülve megszerezheti az első ˝antispam router˝ címet. Egy olyan termék, ami már azelőtt megakadályozná a nem kívánt levelek továbbítását, mielőtt azok a szerverekhez eljutnának, nagyot segíthetne a spam visszaszorításában.

Ugyan elsőként a The Inquirer nevű online IT-bulvárlap számolt be a Cisco feltételezett terveiről, de őket támasztja alá az az Internet Engineering Task Force (IETF) weblapján két hónapja megjelent összefoglaló, melyet a Cisco egyik alkalmazottja, Michael Thomas és társszerzője, Jim Fenton írt a spamtémában. A 22 oldal hosszú leírásba érdemes betekinteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák