Connect with us

technokrata

A Mydoom.M eltávolítása

Dotkom

A Mydoom.M eltávolítása

DoS-támadásaival lelassítja a webes keresőoldalakat, logolásával információkat szivárogtathat ki a felhasználó rendszeréből, távolítsuk hát el az utóbbi idők legproblémásabb férgét!

A Mydoom M változata nemrég óta aktivizálta magát, s ezzel mini DoS-támadást intézett több webes keresőoldal ellen is. Voltaképp nem a szolgáltatások ellehetetlenítése volt a cél, hanem további e-mailcímek gyűjtése (révén elektronikus levelek segítségével szaporodik), de olyan nagy számban használták fel erre az internetes keresőket az egyes féregmásolatok, hogy azok emiatt jelentősen belassultak. Különösen a Google, de a Yahoo, a Lycos és az Altavista is kapott az ˝áldásból˝.

Ugyan tegnap délutánra már sikerült az antivírus cégek által sebtiben kiadott vírusdefiníció-frissítésekkel kordában tartani a helyzetet, még mindig számos PC fertőzött a féreg M változatával. Több vírusirtással foglalkozó vállalat is kiadott ingyenes eltávolító eszközöket, többek között a Symantec is. Ez utóbbi W32.Mydoom@mm Removal Tool névre hallgató alkalmazása nemcsak a legutolsó, hanem az összes jelentősebb Mydoom variánsra alkalmazható. Működése során először leállítja a kártevő futó process-eit, majd a szintén a féreghez tartozó végrehajtási szálat, ami az Explorer.exe segítségével fut. Ezt követően letörli a Mydoom állományait, Registry-be történt bejegyzéseit.

A program részletes használatának elolvasása és letöltése az alábbi linkre kattintva tehető meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle