Connect with us

technokrata

Személyazonosság alapú számítástechnika

Dotkom

Személyazonosság alapú számítástechnika

Chris Stone, a Novell alelnöke a Burton Group Catalyst Conference 2004 rendezvényen ismertette a Novell személyazonosság alapú számítástechnikai koncepcióját, a személyazonosság- és erőforrásfelügyeleti technológiák konvergenciáját.

A személyazonosság alapú számítástechnika az információ és hálózati szolgáltatások felhasználói hozzáférését biztonságossá tevő személyazonosság-kezelés és az informatikai erőforrások – eszközök, alkalmazások és platformok – életciklusát kezelő erőforrás-kezelés funkcióit és hatékonyságát egyesíti. A személyazonosság alapú számítástechnika egy olyan keretrendszer, mellyel a szervezetek átfogó és skálázható módon kezelhetik összetett hálózati környezeteiket.

„A hálózatok két alapvető objektumtípusból állnak – az emberi felhasználókból és a technológiára épülő eszközökből, alkalmazásokból és információból.˝ – mondta Chris Stone, a Novell alelnöke. – „A személyazonosság alapú számítástechnika alapötlete, hogy a hálózat összes objektuma azonos módon kezelhető, beleértve az emberi és technológia alapú objektumokat egyaránt. A felhasználók számára végzett műveletek – hozzáférés engedélyezése, szolgáltatások elérhetővé tétele, információk szinkronizálása az egyes alkalmazások között és a munkafolyamat vezérlése – párhuzamba állítható a hálózat erőforrásainak kezelése során végzett műveletekkel, akár eszközökről, alkalmazásokról vagy adatokról van szó. Az Internet világában, ahol a hálózatok mérete és bonyolultsága túlmutat mindenen, amivel a szervetek eddig találkoztak, egy szisztematikusan felépített keretrendszer segítséget nyújt a szervezeteknek a számítógépes környezet biztonságossá tétele és kezelése által támasztott kettős követelmény teljesítésében.˝Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle