Connect with us

technokrata

HP: 500 millió dolláros outsourcing-megállapodások

Dotkom

HP: 500 millió dolláros outsourcing-megállapodások

Outsourcing-megállapodást kötött a HP az MCI-vel, a Standard Registerrel és a TD Bank Financial Grouppal.

Három új informatikai outsourcing-megállapodás aláírásáról számolt be a HP, összesen közel 500 millió dollár értékben. Az MCI-vel, a Standard Registerrel és a TD Bank Financial Grouppal kötött szerződések jól érzékeltetik, milyen lendületesen fejlődik a HP Szolgáltatások outsourcing-üzletága, amely több mint 50 százalékos növekedésről számolt be az elmúlt negyedévben az előző év megfelelő időszakához képest.

Az MCI-vel öt évre aláírt, 112 millió dolláros outsourcing-megállapodás keretében a HP a jövőben több mint 600 egyesült államokbeli helyszínen biztosítja ügyfelei dolgozói számára a napi informatikai támogatást. A HP Szolgáltatások emellett szerver-távfelügyeleti és eszközgazdálkodási szolgáltatásokat is nyújt az MCI-nek. A megállapodás feltételei szerint a HP Szolgáltatások mintegy 20.000 helpdesk-hívást kezel majd havonta, továbbá 36.000 asztali és noteszgép, 1.700 munkaállomás és 1.500 nyomtató támogatását vállalja. Emellett a HP végzi az a cég asztali és noteszgépein a szoftverek terítését, és a UNIX illetve a Microsoft Exchange rendszerek adminisztrálását.

A két vállalat stratégiai üzleti kapcsolatát továbbépítve az MCI ma külön bejelentésben számolt be arról az öt éves, 125 millió dolláros szerződésről, amelynek értelmében fejlett kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a HP részére. Ezzel egyidőben a HP felvette az MCI-t az üzleti ügyfeleinek ajánlott távközlési szolgáltatók listájára. A HP továbbra is igénybe veszi az MCI biztonságos Internet-távhozzáférési, emelt szintű ügyfélkapcsolati (contact center), valamint SkyTel vezeték nélküli személyhívó és üzenetátviteli szolgáltatásait.

A HP a dokumentumkezelési technológiájáról ismert Standard Register Corporationnel (SR) kötött öt éves, 53 millió dolláros szerződését is ma hozta nyilvánosságra. Ennek keretében a HP felméri az SR infrastruktúrájának és alkalmazásainak reagálókészségét illetve produktivitását, és ügyfele rendelkezésére bocsátja a konszolidálásukhoz és ésszerűsítésükhöz szükséges eszközöket, szolgáltatásokat.

A továbbiakban a HP Szolgáltatásokért felelős üzletága felügyeli majd a vállalat 650 szerverből, WAN-hálózatból, valamint az 5.000 dolgozó által 4.100 asztali gépen használt harmincféle szoftveralkalmazásból álló vegyes szállítói környezetét. A saját felhasználású e-business alkalmazásokat (például az elektronikus beszerzést, a nyomtatáskezelést, az értékesítési folyamatok és a dokumentumkészítés automatizálását támogató szoftvereket), valamint az ügyfeleknek értékesített illetve házon belül használt egyéb megoldásokat a jövőben is az SR fejleszti és felügyeli.

A HP és az SR közös stratégiai kezdeményezéseket indítanak többek között az egészségügyben és a pénzügyi szolgáltatópiacon. A partnerek hozzá kívánják segíteni egymást a kölcsönösen előnyös üzleti lehetőségek kiaknázásához. Az űrlap-automatizációs technológiák fejlesztése terén folytatott korábbi együttműködést kibővítve közösen dolgoznak majd a HP nyomtatás- és dokumentumkezelő megoldásainak tökéletesítésén.
A szerződés alapján a HP átveszi az SR mintegy 80 dolgozóját.

A HP és a nemzetközi pénzügyi szolgáltatópiac vezető szereplője, a TD Bank Financial Group (TD) között létrejött, harmadik megállapodás keretében a HP frissíti és felügyeli majd a TD országos automatizált bankhálózatát és eladáshelyi (POS) tranzakciókat támogató infrastruktúráját. A partnerek által tervezett üzletmenet-átalakítási program a TD ügyfeleinek nyújtott automatikus bankszolgáltatások színvonalát hivatott emelni.

A hét éves, 320 millió dollár értékű outsourcing-megállapodás a TD mintegy 2.400 kanadai bankjegykiadó automatájának (ATM), valamint automatikus banki és POS-tranzakciófeldolgozó rendszerének frissítését irányozza elő. A fejlesztés előnyeit több száz település fogja élvezni, és a projekt nyomán lakossági illetve vállalati ügyfelek százezrei vehetik majd igénybe nagyobb megelégedéssel a TD-szolgáltatásait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle