Connect with us

technokrata

A Forrester Research szerint a Juniper piacvezető a VPN piacon

Dotkom

A Forrester Research szerint a Juniper piacvezető a VPN piacon

A Forrester Research elemzése szerint a Juniper Networks a gyorsan növekvő Secure Sockets Layer (SSL) Virtual Private Network (VPN) piacvezető gyártója, összességében a legjobb SSL VPN terméket kínálja, és meghatározó IPSec VPN szolgáltató.

A Forrester Research közelmúltban publikált elemzésében tizenhét, Virtual Private Network céget hasonlított össze. Az SSL VPN és IPSec távoli hozzáférés piaci elemzésben a Forrester a nagyvállalati távoli hozzáférés piacáról ad áttekintést, a távoli felhasználói szokásokat elemzi, és felsorolja a távoli hozzáférést biztosító eszközök gyártóit.

A Forrester Research a Juniper Networks-öt nevezte meg a Secure Sockets Layer (SSL) és a Virtual Private Network (VPN) piacvezető gyártójaként. Az értékelés szerint a Juniper SSL VPN terméke ma a piac összességében legjobb terméke és egyúttal a legnagyobb piaci részesedéssel is a Juniper rendelkezik. A Juniper Networks-öt egyúttal, mint meghatározó IPSec távoli hozzáférés-szolgáltatót is kiemelték a jó integrálhatóság, valamint a fejlett biztonsági funkciók miatt.

Ezen felül a következőket írja: „A Juniper első helyre ugrott a piacvezető NetScreen megvásárlásával. A Secure Access sorozatú eszközök nyújtják a legteljesebb szolgáltatáskészletet, beleértve az alkalmazások támogatását, a végpontkezelést, és az egyszerű grafikus kezelőfelületet. A Juniper nagyvállalati SSL VPN kliensei legelterjedtebbek a Fortune 1.000-ben, és vezetők a pénzügyi és egészségügyi szektorban is”.

Néhány hónappal ezelőtt a Gartner készített hasonló tanulmányt, melyben a Juniper Networks-öt jelölte meg piacvezetőként az SSL VPN eszközök piacán. A fenti két jelentést jól kiegészíti az Infonetics tanulmánya, mely szerint ma az SSL VPN piac 45%-át a Juniper Networks birtokolja.

„Örülünk, hogy a Juniper Networks-öt ismét elismerte a Forrester Research, mint az SSL VPN, valamint az IPSec VPN piac vezetőjét.” – mondta Krishna „Kittu” Kolluri, alelnök és ügyvezető igazgató, a Juniper Networks Biztonsági termékek csoportjánál. „A Juniper biztonsági termékei a legjobbak, és saját piacukon vezetők. Jó érzés látni, hogy az ipar ismételten elismeri vezető szerepünket a versenytársaink és kiemeli a megoldásaink által kínált előnyöket a teljesítmény, megbízhatóság és a birtoklás költségei terén.”

A Juniper Networks hazai kiemelt partnere, a Telindus is elégedett az elismerésekkel. „Komplett IT-biztonsági portfoliónkban a kezdetektől nagyon fontos szerepet szántunk a Juniper Networks megoldásainak, és most ismét bizonyítva látom, hogy ügyfeleink számára az elérhető legjobb megoldást, és a legteljesebb szolgáltatást kínáljuk.” – mondta Sajó Péter, a Telindus security solution menedzsere.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle