Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic: történelmi támogatás

Dotkom

Panasonic: történelmi támogatás

A Panasonic, hagyományaihoz híven, az Athéni Nyári Olimpián is fő támogatóként jelenik meg.

Az idei, Athénban megrendezésre kerülő, nyári olimpiai játékokon a Panasonic ismét jelen lesz, mint fő támogató. Jelenlétével a Panasonic azt a ma már történelminek nevezhető, folyamatot viszi tovább, ami az 1984-es Los Angeles-i nyári játékokkal kezdődött, és a hatalmas Astrovision kivetítőkben valamint a professzionális RAMSA audioeszközökben öltött testet. 1988-tól, e folyamat következő lépéseként, a Panasonic a technikai eszközökön felül anyagilag is támogatja az olimpiai játékokat, így magáénak mondhatja a megtisztelő “The worldwide Olimpic Partner (TOP)” címet. A 2004-es Athéni Olimpiai Játékok alkalmával a Panasonic az eddigi legnagyobb számú audio- és videoeszközzel, valamint csúcsminőségű digitális műsorszóró berendezésekkel járul hozzá az Olimpiai Játékok sikeres megrendezéséhez.

Ahogy az Olimpiai Játékokon résztvevő atléták próbálják az emberi teljesítőképesség határait feszegetni, úgy a Panasonic is a csúcsra törekszik az audio-vizuális felszerelések korántsem képzeletbeli versenyében. Az olimpiai játékok kiváló alkalmat teremtenek a Panasonic-nak arra, hogy megmutathassa a világnak, mire képes. Szerte a világon a nézők a Panasonic technológia segítségével izgulhatják végig az olimpiát, és lehetnek tanúi a legizgalmasabb, vagy éppen a legdrámaibb pillanatoknak.

Amióta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) útjára indította a főszponzori TOP programot, a Panasonic állandó résztvevőként a következő kategóriákban volt jelen: audioeszközök szolgáltatójaként az 1988-as Calgary és Szöuli olimpián (TOP I), valamint az 1992. évi Albertville-I téli és Barcelonai nyári olimpián (TOP II); audió és videó berendezések szolgáltatójaként az 1994-es Lillehammer-I téli és az 1996-os Atlantai nyári olimpián (TOP III), valamint az 1998-as Nagano-I téli és a 2000-es Sydney-I nyári játékokon (TOP IV); audio-vizuális és adatrögzítő szolgáltatóként a 2002-es Salt Lake City-i téli és az idén megrendezésre kerülő Athéni nyári olimpián (TOP V).

A Panasonic először a Szöuli és Calgary-i játékokon jelent meg, mint technológiát szolgáltató partner, és ebben a minőségben digitális műsorszóró berendezésekkel látta el ezen olimpiák nemzetközi közvetítő központját. 2004 áprilisában a Panasonic megjelent a digitális műsorszóró rendszerek legújabb generációjával, a professzionális felhasználóknak szánt DVCPRO P2-vel. Az Athéni Olimpiai Játékok közvetítéséért felelős Athens Olympic Broadcasting (AOB) a DVCPRO 50 videofelvevőket választotta a játékok eseményeinek rögzítésére. Az 1996-os Atlantai nyári olimpia óta a Panasonic a műsorszóráshoz alkalmazott eszközökön kívül Astrovision kivetítőkkel, TV készülékekkel és egyéb felszereléssel is jelen van az olimpiákon. A Naganoi téli játékokon a Panasonic szállította a – többek között a díjátadási ceremóniákon a nemzeti himnuszokat megszólaltató – professzionális RAMSA audiorendszereket.

Az idei Athéni Nyári Olimpia alkalmával 10.500 sportoló gyűlik össze a világ 202 országából és tartományából, hogy a 35 sportlétesítmény valamelyikében megküzdjön a dicsőségért. A Panasonic többek közt 14 Astrovision kivetítővel, 11 DLP (digitális fényfeldolgozás) projektorral, 35 professzionális RAMSA audiorendszerrel (1.200 hangsugárzóval), valamint 15.000-nél is több plazma képernyővel és Tv-vel támogatja a nemes versengést. A Panasonic technológia teszi lehetővé, hogy az olimpia képeit és hangjait kiváló minőségben élvezhesse a közönség az athéni stadionokban és a képernyők előtt mindenütt a világon.

A Panasonic támogatásával működik a svájci Lausanne-ban a legmodernebb technológiával felszerelt Olimpia Múzeum, ahol az érdeklődők a hibrid DVCPRO cart és a DVCPRO videoszerver segítségével 720 DVCPRO videokazettányi képanyagból válogathatnak. Az odalátogatók a múzeumban elhelyezett 16 képernyőn egyetlen gombnyomással megjeleníthetik a lemúlt olimpiák legemlékezetesebb pillanatait a DVCPRO cart vagy a DVCPRO videoszerver jóvoltából.

Az olimpiai játékok támogatása ma már a Panasonic tradíció részévé vált. Ez a hagyomány diktálja, hogy a Panasonic már most elkötelezte magát a 2006-os Torinói Téli Olimpia, valamint a 2008-ban megrendezendő Pekingi Nyári Olimpia TOP VI kategóriájú szponzoraként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés