Connect with us

Hirdetés

technokrata

Volvo: minőség mindenek előtt – az IFS Applications segítségével

Dotkom

Volvo: minőség mindenek előtt – az IFS Applications segítségével

A jó tervezés dollármilliós megtakarítást jelent.

A Volvo három alapértéke a biztonság, minőség és a környezet védelme. Az IFS Applications vállalatirányítási szoftver 2002-es bevezetése óta ezeket az alapelveket már nemcsak az autók gyártásánál, hanem a vállalat mindennapi életében is alkalmazzák: a pontosabb értékesítési előrejelzések évente több millió dolláros megtakarítást eredményeznek. Az IFS Applications Kereslet Tervezés moduljával a globális értékesítési folyamatok összehangoltan működnek, így kiküszöbölhető a szükségtelen szállítmányozás és kapacitásfelesleg. A rendszer használatával optimalizálhatóak a raktárkészletek, kevesebb a nehezen eladható autó, valamint alacsonyabbak a beszállítói költségek is. Az IFS által készített esettanulmány az üzleti megoldás 2002-es bevezetése óta elért eredményeket, tapasztalatokat dogozza fel.

„A Volvo 2002-ben több mint 400.000 autót gyártott. Ezeket világszinten a különböző vevői igények alapján kellett összeállítani, mint például a típus, motor, váltó és más felszerelések. A fejlett tervezés elengedhetetlen a rövid- és hosszú távú igények előrejelzésénél, éppen ezért egy rugalmas, könnyen használható és jól átlátható rendszerre volt szükségünk.” – mondta Jörgen Traff a Volvo tervezési vezetője.

„A szoftver bevezetéséig minden országból különböző statisztikai adatokon alapuló havi előrejelzéseket kaptunk, ráadásul más-más formátumban. Ráadásul ezek az adatok nem is voltak teljesen megbízhatóak, ezért kénytelenek voltunk beszállítóinknál extra gyártási kapacitásokat lefoglalni – ezzel biztosítva a rugalmasságot -, amelyeket nem mindig használtunk ki. A pontatlan előrejelzések problémát jelentettek az alapvető alkatrészek szállításánál is, ami üzleti veszteséggel járt.” – indokolta Traff az IFS Applications bevezetését.

A rövid távú, egy évre szóló előrejelzések egy általános modellen alapulnak, melyek nem csupán a visszamenőleges eladási tapasztalatokat, hanem szezonális változásokat és független elemző cégektől érkező jelentéseket is tartalmaznak. Ezek kiegészülnek olyan helyi paraméterekkel, mint például a hirdetési kampányok. A rendszer a már meglévő statisztikai adatbázist is integrálja, vagyis az összes adat automatikusan bekerül a Kereslet Tervezés modulba. Ez a grafikus, interaktív tervező eszköz, segíti a világ szinte minden részén megtalálható Volvo irodák munkatársainak napi tevékenységét.

Mivel a Kereslet Tervezés az IFS Applications standard része, a bevezetés nagyon gyorsan megtörtént, amihez az IFS Connect integrációs platform is segítséget nyújtott: a felhasználók néhány nap alatt átálltak a használatára.

Jonas Didoff, a Cap Gemini Ernst & Young tanácsadója, a bevezetési projekt vezetője a következőket mondta: „Óriási megtakarításokat lehet elérni azáltal, hogy pontosabban tudjuk hol, mikor és milyen felszereltségű autókat akarnak látni a vevők az egyes piacokon. A jobb előrejelzések egyszerűen a tudás magasabb szinten való bekapcsolását jelentik a tervezési folyamatokba, mely ezentúl alig enged teret a spekulációnak. Az IFS rendszere továbbá egy olyan információforrás, amelyet a Volvo csoport más tagjai is használnak. A vállalat vezetése így egységes, könnyen elemezhető áttekintést kap az adatokról, eredményekről és várható eladásokról.”

A jövőben a rendszert már nem csak rövid, hanem a közepes- és hosszú távú, 10-12 évre előre szóló tervezéseknél is használni fogják. A Volvo Cars terveiben szerepel más vállalati területek (például: beszerzés) hozzákapcsolása az újonnan bevezetett vállalatirányítási rendszerhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés