Connect with us

NHH: ideiglenesen betiltott Solarmax tápegység – eltűnt forgalmazók

Dotkom

NHH: ideiglenesen betiltott Solarmax tápegység – eltűnt forgalmazók

Az NHH Hivatala ideiglenesen megtiltja a Solarmax MAV-300W-P4 ATX típusú számítógép tápegység magyarországi forgalomba hozatalát és forgalmazását.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a Detelina Kft. (2120 Dunakeszi, Barátság utca 7.) által forgalomba hozott, Solarmax MAV-300W-P4 ATX típusú számítógép tápegység forgalomba hozatalát és forgalmazását ideiglenesen megtiltotta és kötelezte a vállalkozást, hogy a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül az általa Magyarországon forgalomba hozott (Magyarországra importált) Solarmax MAV-300W-P4 ATX típusú számítógép tápegységeket tegye a CE jelölésre vonatkozó előírásoknak megfelelővé; valamint a CE jelölésnek megfelelő tápegységekből 3 darab mintapéldányt, megfelelőségi vizsgálat végzése céljából (a megalapozó megfelelőségi vizsgálat dokumentumaival együtt) szállítsa be az NHH mérőlaboratóriumába.

Az NHH 2004. március 8-án berendezés-piacfelügyeleti ellenőrzést végzett a kecskeméti Center Computer Kft. üzletében. Az ott forgalmazott Solarmax MAV-300W-P4 ATX típusú számítógép tápegységből egy darabot az NHH Mérésügyi Igazgatóság Mérőlaboratóriumában vizsgáltak meg, mely során a szakvéleményből kiderült: a tápegység nem felel meg az információtechnológiai berendezésekre vonatkozó magyar szabványnak.

Az NHH az eljárás során megállapította, hogy a Center Computer Kft. a tápegységeket a PC Parts Kft.-től vásárolta, melyet számlával igazolt. A PC Parts Kft. szintén számlával igazolta, hogy a tápegységeket a CASE Hungary Kft.-től szerezte be, míg ez utóbbi a berendezés forgalmazójának a Detelina Kft.-t jelölte meg. A forgalmazók az eljárás során minden esetben számlával igazolták a készülék származását.

A Hatóság többszöri megkeresésére sem reagáltak egyelőre az illetékes cégtől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom