Connect with us

technokrata

Ritkaság: AMD processzorral felszerelt tábla PC

Dotkom

Ritkaság: AMD processzorral felszerelt tábla PC

A noteszgépek relatíve új családjának eddigi tagjai kizárólag Intel vagy (kis részben) Transmeta processzorral készültek, az Averatec terméke az első, mely szakít ezzel a ˝hagyománnyal˝.

Az Averatec egy kisebb amerikai notebookgyártó, mely a napokban azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy bejelentette C3500-as sorozatát, mely az első tábla PC a világon, amelyik AMD processzorral van felszerelve. Ráadásul a chipgyártó nem is akármelyik modelljét alkalmazzák: a szintén a napokban piacra dobott mobil Athlon XP-M 2200+ lapkája biztosítja az egyensúlyt az alacsony fogyasztás és a nagy számítási teljesítmény között. A processzor egyébként 1,6 GHz-es órajellel, 512 KB-nyi L2 cache-sel és Powernow! technológiával rendelkezik.

Maga a hordozható számítógép a tábla PC-k és a notebookok előnyeit igyekezett ötvözni: pár mozdulattal át lehet az egyik eszközből a másikba alakítani. Annak érdekében, hogy minden körülmény között megállja a helyét, kellő mennyiségű memóriával is ellátták: DDR333-as operatív tárának mérete 512 MB. A beszerelt winchester kapacitása 60 GB, ám ha a hely nem lenne elegendő, akkor az adatokat ki is lehet írni a beépített DVD/CD-RW meghajtó segítségével.

A könnyen elforgatható képernyő 12,1 colos képátlóval rendelkezik, a TFT kijelző 1024×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes, ami ebben a méretben szép képet ad. A kényelmet szolgálja az 54 Mbps-os adatátviteli sebességű 802.11g vezetékmentes technológia alkalmazása, de emellett természetesen a hagyományos csatlakozási felületek (56 Kbps-os modem, 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló) is megtalálhatók. Külső eszközöket is lehet csatlakoztatni a tábla PC-re: négy darab 2.0-s USB portja mellett ráadásul még egy Type II-es Cardbus slottal is rendelkezik.

Lítium-ionos akkumulátoráról körülbelül négy órát képes folyamatosan működni, állítja forgalmazó. Tábla PC-s funkcionalitásának megfelelendő, természetesen rendelkezik kézírás- és hangfelismeréssel is. A Windows XP Tablet PC operációs rendszerével bíró C3500-as induló ára 1300 dollár.

Fizikai paraméterek

Méret: 29×24,5×4 cm
Tömeg: 2 kilogrammSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák