Connect with us

technokrata

Alapítványok, gyermekotthonok részesülnek a Senorg felajánlásából

Dotkom

Alapítványok, gyermekotthonok részesülnek a Senorg felajánlásából

Régi komputerek új gazdái.

Túljutott használtgép adományozási programja első szakaszán a Senorg Hungary Rt. Mint emlékezetes, a cég használt PC beszámítási akciót hirdetett azzal a szándékkal, hogy az ily módon hozzájuk kerülő, leselejtezett gépeket olyan intézményekhez juttassák el – már felújított állapotban –, ahol azok értéket jelentenek.

Először 2004. június 24-én, Esztergomban, a Játszva Megelőzni Közalapítvány kapott 3 darab 486-os PC-t a hozzá tartozó monitorral, s más perifériákkal. Június 30-án, Kiskunfehértón a Bács-Kiskun Megyei Gyermekotthon lakói örülhettek 4 darab Pentium I-es PC-nek. Ezt követte július 5-én Vácott, a Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálat részére, 4 darab Pentium I-es, a hozzá tartozó eszközök átadása. Az eljuttatott számítógépeket a váciak a Senorg budapesti központjában vették át, míg a többi intézménynek az Rt. házhoz vitte a komputereket. A végül átadott 11 eszközt egyébként a Senorg 35, hozzájuk beszállított használt gépből rakta össze úgy, hogy azok még hosszasan használhatók legyenek.

„Ezek az intézmények nem engedhetik meg maguknak, hogy számítástechnikai eszközökre költsenek az amúgy is szűkös kereteikből. Ugyanakkor ma már alapvető informatikai ismeretek nélkül a lakók igen komoly hátrányba kerülnének a munkaerőpiacon. Külön is érdemes kiemelni két ügyfelünket, akik különösen aktívan támogatták a kezdeményezést, és akik nélkül a fenti intézmények nem juthattak volna számítógéphez. Ezek a Nissan Tóth Kft., és a Cerbona Rt. voltak Ha ezt a fenti hátrányt ezek az eszközök nem is képesek megszüntetni, biztos, hogy nagyban csökkentik majd. A cég mindezen felül is köszönetét fejezi ki minden vállalkozásnak és magánszemélynek, akik támogatták kezdeményezését.” – nyilatkozta Funtek Sándor, a Senorg Rt. vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák