Connect with us

CA eTrust megoldások a Microsoft Network Access Protection támogatásával

Dotkom

CA eTrust megoldások a Microsoft Network Access Protection támogatásával

A Computer Associates saját fejlesztésű eTrust Antivirus és eTrust Vulnerability Manager elnevezésű, bővíthető szabványalapú termékei támogatják a Microsoft új hálózat-hozzáférés védelmi technológiáját (NAP), amely lehetővé teszi a felhasználók számára a vállalati hálózatok biztonságos távoli elérését.

A Network Access Protection hálózat-hozzáférés védelmi technológia a csatlakozásra jelentkező számítógépek előre lefektetett irányelvekkel történő hitelesítése alapján teszi lehetővé az IT-szakemberek számára a hálózat-hozzáférés szabályozását és felügyeletét. A hálózat-hozzáférési irányelvek meghatározása és menedzselése a hálózati adminisztrátorok feladata, mégpedig a központi ˝irányelv-koordinációs szerver˝ közreműködésével. Az információk menedzselésére és alkalmazására szolgáló átfogó és automatizált megoldás biztosításával a CA elősegíti az információvédelemmel megbízott IT-csoportok optimális működését.

• A CA eTrust Antivirus alkalmazás és a Network Access Protection integrációjával biztosítható, hogy csak a megfelelő verziójú vírusellenőrző szoftverrel és naprakész vírusadatbázissal rendelkező kliensek tudjanak a hálózathoz kapcsolódni. Ez az ellenőrzés nélkülözhetetlen a vállalati hálózathoz szükséges megfelelő megbízhatósági szintek létrehozásához, valamint a potenciális fertőzésveszély elhárításához.
• A CA eTrust Vulnerability Manager és a Network Access Protection integrációjával ellenőrizhető, hogy a hálózathoz kapcsolódó kliensek megfelelnek-e az előírt konfigurációs szabványoknak, és rendelkeznek-e a szükséges javításokkal, illetve frissítésekkel. Ezzel a módszerrel garantálható az elégtelen biztonságú rendszerek elkülönítése és/vagy letiltása.
• A CA ügyfelei továbbá azzal támogatják a CA Security Advisory Team fejlesztőcsoport munkáját, hogy a hálózat-hozzáférési védelmi rendszeren alkalmazott biztonsági irányelvek szerint detektálják az új és az időközben előálló sebezhetőségeket. Ezek a percrekész információk különös jelentőséggel bírnak a rohamosan terjedő rosszindulatú kódokkal szemben.

A vírusvédelem, a konfiguráció-kiértékelés és a fenyegetés-detektálás egyedülálló kombinációját képviselő eTrust megoldásból elsősorban azok a szervezetek profitálhatnak, amelyek a Microsoft új Network Access Protection technológiájában látják a biztonságos távoli hozzáférés menedzselésének legalkalmasabb eszközét, eközben csökkenteni kívánják a biztonságos hozzáférés megteremtésével kapcsolatos IT adminisztrációs költségeket.

A legutóbbi Microsoft Tech-Ed konferencián a CA ismét megbízást kapott egy hasonló, biztonság- és infrastruktúra-menedzselő megoldás leszállítására, ezúttal a Microsoft Worldwide Partner konferencia részére. A CA eTrust és Unicenter kezelőszoftverre épülő és a CA Technology Services által támogatott Security Network Operations Center sikeresen állta a sorozatos támadásokat a 2004-ben megrendezett Tech-Ed konferencián, mégpedig 99%-os hasznos idővel. A teljesítmény értékét tovább növeli a rendezvény bonyolult számítógépes infrastruktúrája, a telepítési idő, a felhasználói igények különbözősége, valamint a támadások intenzitása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom