Connect with us

technokrata

Az SAP felvásárolta az A2i üzleti szoftvergyártó vállalatot

Dotkom

Az SAP felvásárolta az A2i üzleti szoftvergyártó vállalatot

A stratégiai fontosságú vállalatfelvásárlás teljes szervezetre kiterjedő terméktartalom-kezelési és adataggregációs képességekkel gazdagítja az SAP NetWeaver platformot. A megoldás lehetővé teszi az adatok globális szinkronizálását a fogyasztási cikkek piacán és a kiskereskedelemben.

Az SAP AG bejelentette, hogy az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatform törzsadat-kezelési képességeinek kibővítése érdekében gyakorlatilag teljes egészében megvásárolta a magánkézben lévő A2i szoftvercéget. Az akvizíció hátterében álló stratégia értelmében az SAP folyamatosan keresi és felvásárolja azokat a vállalkozásokat, amelyek megoldásaival innovatívabbá teheti termékkínálatát és hozzásegítheti ügyfeleit a speciális üzleti problémák kezeléséhez és ezáltal versenyképességük javításához. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Az 1993-ban alapított, Los Angeles-i székhelyű A2i Incorporated fejleszti és forgalmazza a teljes szervezetre kiterjedő termék-adatkezelést, valamint a nyomtatott és elektronikus katalógusok készítését támogató, ágazatvezető xCat szoftvereket. A tranzakció révén az SAP átveszi a vállalat gyakorlott szakértői csapatát és a számos vertikális ágazatban (pl. az iparcikkek piacán, a gyártóiparban, az egészségügyben, a kiskereskedelemben és a gépkocsigyártásban) sikeresen használt, világszínvonalú megoldásait. Az SAP NetWeaver egységes platformfilozófiáját követve a jövőben az A2i xCat is az SAP NetWeaver csomag szerves részeként működik majd, mentesítve ezzel az ügyfeleket a különféle technológiaintegrációs projektek lebonyolításának feladata alól.

Az SAP NetWeaver, SAP Master Data Management (SAP MDM) 2004 őszi frissített változata tartalmazza majd először az újonnan megszerzett A2i xCat szoftverek képességeit.

Az SAP MDM meglévő jellemzőit kiegészítő és kiterjesztő xCat segítségével a vállalatok megvalósíthatják a teljes szervezetükre kiterjedő terméktartalom-kezelés (PCM) átfogó támogatását, hatékonyabb adataggregációs és adatharmonizálási műveleteket hajthatnak végre, és mind az eladási, mind pedig a beszerzési oldalon fejlettebb webalapú elektronikus katalógusokat készíthetnek. A továbbfejlesztett megoldás a nagy teljesítményű keresés, az intelligens kép- és dokumentumkezelés, valamint a nyomtatott katalógusok összeállítása terén is vadonatúj funkciókat biztosít. Ezen túlmenően, a vertikális megoldások kialakítását ösztönző, jól megtervezett horizontális platform képességeit kamatoztatva az SAP az EAN.UCC szabványt, valamint az UCCnet és a Transora adattípusokat támogató, integrált globális adatszinkronizálási (GDS) megoldást is bevezet majd a kiskereskedelem és fogyasztási cikkek piacának szereplői számára.

A termék- és ügyfél-adatkezelés egypontos megoldásai helyett az SAP-hoz hasonlóan az A2i is mindig a nyílt technológiákra épülő platformok fejlesztését részesítette előnyben. Az akvizíció nyomán létrejövő innovatív megoldás bevált és méretrugalmas architektúrájával bármilyen jellegű törzsadat egyszerűen kezelhető. A sokféle vertikális célpiac szükségleteihez hozzáigazítható, kibővített SAP MDM megoldás harmonikusan belesimul a vállalat meglévő nagyvállalati környezetébe, megszünteti az adatok duplikálódását, valamint központosított beszállítói, ügyfél- és termékinformációkkal látja el a szervezet különböző pontjain működő többi alkalmazást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom