Connect with us

technokrata

Ingyenes féregvírus-eltávolító eszköz a Microsofttól

Dotkom

Ingyenes féregvírus-eltávolító eszköz a Microsofttól

Az Internet Explorereket sokáig javítás nélkül fenyegető Download.Ject digitális kártevő teljes eliminálását ígéri a Redmond által fejlesztett kicsiny és ingyenes alkalmazás.

Amint arról korábban írtunk, a Microsoft IIS egy hibájának kihasználásával az elmúlt hónapban számos webszervert feltörtek, s ott olyan kódot (Download.Ject) helyeztek el, amivel az adott szerverekhez kapcsolódó kliens gépek – amennyiben Internet Explorert használtak böngésző gyanánt – kiszolgáltatottá válhattak. Az eseményt követően maga a Microsoft tanácsolta azt az internetezőknek, hogy böngészőjük biztonsági beállításait állítsák a legmagasabbra. Nemrég Redmond kiadta a hiba javítását, ám ha ezt telepítjük, attól még a rendszerbe betelepült kártevő nem tűnik el.

Ezt felismerve a Microsoft kiadott egy olyan ingyenes eszközt, amivel felkutathatjuk és kiirthatjuk a rendszerből a Download.Ject trójait. Ez egyébként nem az első ilyen lépése már a Microsoftnak, hiszen a Sasser és a Blaster féregvírusok kapcsán is kínáltak hasonló megoldásokat a felhasználóknak. Ahhoz, hogy ezt a szoftverfejlesztő biztosítani tudja, nagyban hozzájárult a GeCAD nevű román antivírus cég tavalyi felvásárlása és a vállalatba való beolvasztása.

A féregirtó eszköz letölthető a Terminal szerveréről is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle