Connect with us

technokrata

Tovább nőtt a Sony Ericsson értékesítési volumene, árbevétele és nyeresége

Dotkom

Tovább nőtt a Sony Ericsson értékesítési volumene, árbevétele és nyeresége

A Sony és az Ericsson nyilvánosságra hozta közös vállalatuk, a Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) konszolidált pénzügyi eredményeinek sarokszámait a 2004. június 30-án lezárt második negyedévre.

A második negyedévben (Q2) eladott darabszám 10,4 millióra nőtt, ami 55%-al több, mint a tavalyi második negyedévben. Az árbevétel 1504 millió euróra nőtt, ami 34%-al több a tavalyi év hasonló időszakában elérnél. Az adózatlan nyereség 113, a nettó nyereség pedig 89 millió euró volt, 215 és 177 millió euróval több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Sony Ericsson termékek átlagos fogyasztói ára (ASP) a várakozásoknak megfelelően folyamatosan csökkent, mert nőtt a GSM telefonok részaránya a termékmixben. A vállalat megőrizte előző negyedévi lendületét, és nyereséghányadának megőrzése mellett tovább növekedett. A Sony Ericsson a korábbi 550 millió darabról 600 millióra módosította világpiaci forgalmi előrejelzését.
„A Sony Ericsson örömmel jelenti, hogy az elmúlt négy negyedévet mind nyereséggel zárta. Eredményeink a divatos és esztétikus képkezelő és multimédiás telefonjaink iránti erős keresletet tükrözik. Vállalatunk a jövőbeli folyamatos növekedést is megalapozta. Az egyre erősödő piaci versenyben nemcsak nyereségünket növeltük folyamatosan, hanem megőriztük lendületünket is. Portfoliónkat további izgalmas és innovatív termékekkel fogjuk bővíteni, s ezzel tovább erősítjük a Sony Ericsson márkanevet.” – nyilatkozta Miles Flint, a Sony Ericsson elnöke.

A második negyedév vége felé megkezdték több új termék szállítását a hálózatüzemeltetőknek és kiskereskedelmi hálózatoknak. Ilyen új termék a Sony Ericsson első UMTS 3G telefonja, a Z1010, amely jelenleg több mint 12 hálózatüzemeltetőnél kapható. Ebben a negyedévben kezdtük szállítani a K700 high-end, multimédiás GSM telefont, és a parányi és esztétikus „premini” PDC modellt, amelyet a japán NTT DoCoMo hálózatában lehet használni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle