Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokkal gyorsabban terjed az új Beagle féregvírus, mint elődei

Dotkom

Sokkal gyorsabban terjed az új Beagle féregvírus, mint elődei

A Symantec Security Response a Beagle egy új variánsát azonosította be. Az ˝AB˝ változat hármas veszélyességű kategóriába került, a jelentősen megnövekedett fertőzésszám miatt.

A féreg paraméterei

Felfedezésének ideje: 2004. július 15.
Utolsó frissítés ideje: 2004. július 16.
Veszélyeztetett rendszerek: Windows 9x/Me/NT/2k/XP/2k3
Nem érintett rendszerek: Windows 3.x, Microsoft IIS, Macintosh, UNIX, Linux, OS/2
Mérete: változó
Fertőzések száma: 50-999
Földrajzi elterjedtsége: alacsony
Károkozás mértéke: alacsony
Eltávolítása: közepesen nehéz

A W32.Beagle.AB@mm egy tömeges levéláradatot okozó féreg, mely egy hátsó ajtót nyit a 1080-as TCP porton és a saját SMTP-jét használja a levelek terjesztéséhez. Az e-mailben vagy a csatolt üzenetben ráadásul elküldi a forráskódját is. Ha egy számítógép megfertőződik a W32.Beagle.AB@mm-mel, az lehetővé teszi a támadónak, hogy távoli, nem engedélyezett hozzáférést szerezzen a PC-hez. Mivel a távoli eléréssel különböző aktivitásokat tehet a támadó a szerver rendszeren – beleértve alkalmazások telepítését is – erősen ajánlott a fertőzött gépek rendszerének újrainstallálása, áll a Symantec tájékoztatójában.

Ez a veszély önmagát továbbküldve tömeges levéláradatot okoz, mely betömheti a levelező szervereket és kedvezőtlenül befolyásolhatja a rendszer teljesítményét. A féreg egyébként közel 150 német weboldallal is megpróbálja felvenni a kontaktust, s továbbra is igyekszik a Netsky különböző variánsait ellehetetleníteni.

A Symantec Security Response azt ajánlja, hogy az IT adminisztrátorok szűrjek ki az e-mail átjárónál azon csatolmányokat, melyek nincsenek rajta az engedélyezett csatolmánytípusok listáján és alkalmazzák az Outlook E-mail Security Update (Q262631)-t annak érdekében, hogy korlátozzák a felhasználók bizonyos típusú csatolmányokhoz való hozzáférését. Ez az update ezenkívül értesíti a felhasználót arról is, ha bizonyos alkalmazások az Outlook címlistájához akarnak hozzáférni.

˝Több változatát láttuk az elmúlt hat hónapban a Beagle családnak, de a W32.Beagle.AB@mm nagyon gyors terjedésűnek tűnik, terjedési sebessége messze felülmúlja utolsó variánsaiét is.˝ – mondta Oliver Friedrichs, a Symantec Security Response vezető menedzsere – ˝Ez a veszély mind az otthoni, mind a vállalati felhasználókat fenyegeti, így minden felhasználónak azt ajánljuk, tegyenek meg minden szükséges lépést biztonságuk érdekében.˝



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés