Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: stratégiai együttműködés a T-Systems Internationallel

Dotkom

Matáv: stratégiai együttműködés a T-Systems Internationallel

Vegyesvállalat létrehozásáról és nemzetközi társszolgáltatói együttműködésről írt alá szerződést a Matáv és a T-Systems International a mai napon. Emellett a T-Systems International hazai leányvállalata, a T-Systems Hungary Kft. és a Matáv között stratégiai partnerségről is megállapodás született.

A Matáv és a T-Systems International megállapodása szerint a Matáv 49%-os részesedést szerez a T-Systems Hungary Kft-ben. A Matáv a tulajdonszerzést az üzletrész 1,4 milliárd forint értékben történő megvásárlásával, valamint 2 milliárd forint értékű tőkeemeléssel hajtja végre. A vegyesvállalat létrehozása mellett a Matáv és a T-Systems International megállapodott arról is, hogy a Matáv a T-Systems International társszolgáltatói részlegének (International Carrier Sales & Solutions, ICSS) partnereként fog működni. Az együttműködés értelmében a cégcsoport közös piaci megjelenést tervez az elkövetkezendő években Bulgáriában, Romániában, Görögországban, Moldáviában, Szerbiában, Montenegróban és Ukrajnában.

Matáv a T-Systems Hungary Kft-vel arról állapodott meg, hogy stratégiai partnerként működnek együtt és integrált megoldásokat nyújtanak a 200 legnagyobb hazai vállalkozásnak. A T-Systems Hungary a Matáv rendszerintegrációs és outsourcing partnereként fog tevékenykedni, míg a Matáv a távközlés és a hálózati szolgáltatások terén lép fel a T-Systems Hungary partnereként.

Marketing és ügyfélmenedzselési tevékenységük szoros koordinálásával a Matáv és a T-Systems Hungary még jobb szolgáltatásokat nyújthat majd ügyfeleinek és növelheti versenyképességét a régió ICT piacán. A Matáv és a T-Systems Hungary integrált IT és távközlési üzleti megoldásokat nyújt majd közös ügyfeleiknek.

Az együttműködésnek köszönhetően a T-Systems Hungary egyesíteni tudja a Matáv és a T-Systems értékesítési erejét, és rendelkezik a nagy IT projektek menedzseléséhez szükséges know-how-val. Az együttműködésnek több közvetett előnye van a Matáv számára is, többek között javuló versenyképesség és ügyfélmegtartás, új üzleti lehetőségek kiaknázása, valamint erős piaci jelenlét a T-Systems Hungary-vel.

A megállapodás részeként a T-Systems Hungary lényeges megtakarításokat kíván elérni és még jobb minőségű szolgáltatásokat kíván a Matávnak nyújtani a Matáv informatikai tevékenységének fokozatos felvállalásával. A Matáv már megkezdte SAP alkalmazásainak a T-Systems Hungary Kft-hez történő kihelyezését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés