Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: több mint félezer illegális DVD-t foglaltak le

Dotkom

Magyarország: több mint félezer illegális DVD-t foglaltak le

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) segítségével a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint félezer másolt DVD-t foglaltak le.

Az ASVA közhasznú alapítványként működő szervezet, legfontosabb célja, hogy védje az audiovizuális termékek (filmek) szerzői jogait és harcoljon a DVD-k, videó CD-k, egyéb adathordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése ellen. Az ASVA felderítő és szakértői munkájával segíti az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársait a szerzői jogsértéssel kapcsolatos esetek felkutatásában, ennek az együttműködésnek eredménye a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eset is.

A múlt héten tartott akciót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya. Az ellenőrzés eredményeként nyomozást indítottak egy tuzséri és egy dögei (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei) férfi ellen, akiknél nagy mennyiségű másolt DVD filmet találtak. A 30 éves és a 22 éves elkövető úgynevezett „mozijogos”, új filmeket is kínált megvételre. Közel hatszáz darab filmet foglaltak le a nyomozók, amivel a tettesek összesen körülbelül 3,8 millió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a filmforgalmazóknak. A rendőrségen üzletszerűen elkövetett szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Az ASVA kutatórimának elnöke, Mihály György kijelentette: ”Az ASVA a jövőben is erélyesen fel fog lépni az audiovizuális kalózkodás ellen. A Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés