Connect with us

Oracle: a világ vezető natív BPEL-motorjának tulajdonosa

Dotkom

Oracle: a világ vezető natív BPEL-motorjának tulajdonosa

Az Oracle piacra dobta az első teljes körű SOA és integrációs platformot, és bemutatta az Oracle BPEL folyamatkezelőt. A Collaxa cég megvásárlásával az Oracle a világ vezető natív BPEL-motorjának tulajdonosává vált.

Az Oracle bemutatta a BPEL (Business Process Execution Language) folyamatkezelőt, és az arra épülő első, szinte teljes körű funkcionalitást nyújtó SOA (Service Oriented Architecture, szolgáltatásorientált architektúra) és integrációs platformot. A Collaxa cég felvásárlásával az Oracle olyan technológia birtokába jutott, amely egyszerűbbé teszi a vállalatok számára webszolgáltatásaik koordinálását és üzleti folyamataik automatizálását.

Az Oracle integrációs megoldása révén a vállalatok könnyedén vezethetnek be olyan nyitott, rugalmas üzleti folyamatokat, amelyek révén meglévő számítástechnikai eszközeiket kihasználva eleget tudnak tenni a folyamatosan változó üzleti követelményeknek. Az Oracle jelenleg a 10g alkalmazáskiszolgáló üzletifolyamat-kezelési és webszolgáltatási funkcióira épülő legteljesebb integrációs megoldással rendelkezik, amely magában foglalja a webszolgáltatások, a SOA és a BPEL támogatását, az üzletitevékenység-figyelő technológiát, a szabálykezelő motort, az üzleti folyamatok követését, valamint a hagyományos vállalati alkalmazásintegrációt. Az Oracle BPEL folyamatkezelő és az Oracle teljes körű integrációs megoldása révén a vállalatok – az üzleti alkalmazások integrálási költségeinek csökkentése érdekében – kihasználhatják a web alapú szolgáltatások szabványosított kezelőfelületeiben és a hordozható üzleti folyamatokban rejlő lehetőségeket.

Az Oracle BPEL folyamatkezelő (korábbi nevén Collaxa BPEL Server) támogatja az ágazati szabvány szerepét betöltő – és a Microsoft, az IBM, az SAP és a BEA cégeket is maga mögött tudó – BPEL specifikációt, amely széles körben elfogadott modellként szolgál a vállalati integrációs projektek költségeinek, bonyolultságának és rugalmatlanságának csökkentése terén. Az Oracle BPEL folyamatkezelő, amelyet a piaci szereplők a legjobb BPEL alapú alkalmazásként tartanak számon, lehetővé teszi, hogy a vállalatok adaptív tranzakciókat és együttműködésen alapuló üzleti folyamatokat összetett alkalmazások alapján vezessenek be.

A megoldás része az üzleti folyamatokat végrehajtó motor, az azokat figyelő, felügyelő és tesztelő konzol, és az üzleti folyamatok tervezésére és felépítésére szolgáló, sokrétű funkciókat kínáló grafikai felület. Az Oracle BPEL folyamatkezelő, az Oracle egyéb „alaptechnológiájú” termékeihez hasonlóan nyílt szabványokon alapul, és bármilyen J2EE-kompatibilis kiszolgálón üzembe állítható.

A Collaxa hosszú időn át foglalkozott a BPEL programnyelvvel, és az azon alapuló egyik első és legsikeresebb terméket hozta létre. Natív BPEL-motorjának köszönhetően a cég különböző szervezeteknek, pl. az Európai Űrhivatalnak, a SAIC és a British American Tobacco cégeknek a BPEL programnyelven írt legnyitottabb üzletifolyamat-kezelő eszközt bocsátott rendelkezésre. Az Oracle Application Server 10g alkalmazáskiszolgálóval együttműködő natív BPEL-motor mostantól kerek egésszé teszi az Oracle fejlett szolgáltatási architektúráját és integrációs platformját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom