Connect with us

technokrata

A Novell a GSA első infrastruktúra- és szoftverszállítója

Dotkom

A Novell a GSA első infrastruktúra- és szoftverszállítója

A Novell az első hálózati infrastruktúra szállító az amerikai kormányzati szoftverbeszerzési programban.

A Novell az első hálózati infrastruktúra szállító, aki szerződést kötött a U.S. General Services Administration (amerikai kormányzatüzemeltetési hivatal) szervezettel, és részt vesz a kormányzati szoftvervásárlásokat segítő SmartBUY programban. A SmartBUY a szövetségi kormányzat egyik kezdeményezése, mely a hatékony vállalati szintű szoftvermenedzsment támogatását célozza a kereskedelmi szoftverek teljes kormányzatot átfogó közös beszerzésével és a nagytételes vásárlás kedvezményeinek kihasználásával.

A szerződés részeként a Novell számos különleges SmartBUY szoftverajánlatot és szolgáltatási szintet készített, többek között különleges SmartBUY csomagokat az infrastruktúra felépítéséhez, Linux szervereket és asztali rendszereket, webes szolgáltatásokat, és hamarosan elérhetővé válik a biztonságos személyazonosság-kezelési megoldás is. Ezek a csomagok a szövetségi ügyfelek számára a telepítés és árképzés területén egyaránt rugalmasságot biztosítanak, és az egyes hivatalok esetében jelentős mértékben megkönnyítik a szerződéskötést megelőző tárgyalásokat és a licenckiadás folyamatát.

A több mint 60 milliárd dolláros évi informatikai költség több intézmény és minisztérium között oszlik meg, ezért a kormány 2003-ban elindította a SmartBUY programot az informatikai vásárlások egyesítése és a vásárlóerő hatékonyabb kihasználása érdekében. A GSA-val kötött szerződéssel a Novell az első szoftvercégek egyike – és az egyetlen hálózati infrastruktúra szállító – a program résztvevői között.

A szerződés részeként a Novell számos speciális csomagot kínál, melyek sok kormányzati intézmény kulcsfontosságú problémájára jelentenek megoldást. Az infrastruktúra csomag alapvető platformszolgáltatásokat, csoportmunka eszközöket és felügyeleti eszközöket tartalmaz. A SmartBUY program egyetlen nyílt forráskódú szoftvereket kínáló szállítója, a Novell, három Linux csomagot kínál – egy asztali megoldást, egy „indulócsomagot” szerverfelépítéshez a kis osztályok számára és egy jobban felügyelhető, teljes szolgáltatáskészletet kínáló szervermegoldást a nagy hálózati környezetekhez.

A Novell biztonságos személyazonosság-kezelési csomagjának vizsgálatát a közeljövőben kezdi meg a GSA eAuthentication Interoperability Lab (elektronikus hitelesítési megoldások együttműködését vizsgáló szervezet), és nem csak hitelesítési funkciókkal segíti a szövetségi vásárlókat, hanem az információhoz történő hozzáférés, valamint a szolgáltatásokra szóló engedélyek kiadásának és megvonásának folyamatát is segíti. A webes szolgáltatásokat tartalmazó csomag hatékony eszközökkel segíti a korábbi alkalmazások új célokra történő felhasználását, és személyre szabott információt nyújt a szervezet felhasználóinak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák