Connect with us

technokrata

SurfControl: komplett tartalomszűrés már Microsoft ISA Server 2004-hez is

Dotkom

SurfControl: komplett tartalomszűrés már Microsoft ISA Server 2004-hez is

Megjelent a SurfControl WebFilter új, Microsoft ISA Server 2004-hez integrálható verziója.

A SurfControl kiadta webszűrőjének legújabb, a közelmúltban megjelent Microsoft ISA Server 2004-hez integrált verzióját, mely számos újítást tartalmaz. Az ISA Server 2004 egy applikáció-szintű tűzfal, VPN és web cache alkalmazás, melyhez a SurfControl WebFilter for ISA számtalan kiegészítő funkciót nyújt a web-tartalom kontrolljára.

A megoldás magába foglal egyrészről egy 6 millió weboldalt tartalmazó URL kategória-adatbázist, melynek segítségével megkülönböztethető például a http://portál.hu/politika és a http://portál.hu/sport oldal, értelmes statisztikázási és szűrési lehetőséget kínálva. A VCA mesterséges intelligens kategorizáló motor a még ismeretlen weboldalakat minősíti a tartalmuk szerint. A felhasználók a Microsoft Active Directory címtár alapján könnyen csoportokra oszthatók, és az Internet-használati szabályok az egyénekre vagy csoportokra jellemző felhasználási szokások alapján hozhatók létre. A káros tartalmak (például spyware, online szerencsejáték vagy rasszista weboldalak) elérését cégszinten korlátozva más és más hibaoldalak jelenhetnek meg a felhasználóknál, így érthetően kommunikálva, hogy az oldalhoz miért nem férhetnek hozzá.

A felhasználók csoport-tagsága vagy az oldal tartalma szerint a sávszélesség-felhasználásban prioritások állíthatóak be, garantálva, hogy a fontos üzleti tartalom gyorsabban töltődik le, mint a munkavégzéshez kevésbé fontos – például zenei – állományok. Hasonlóképpen idő- vagy mennyiség-alapú kvóták is beállíthatóak, meghatározva például, hogy egy adott felhasználói csoport munkaidőben csak bizonyos mennyiségű zenei MP3-at tölthessen le, de ugyanez a csoport mondjuk egy gazdasági rádió MP3-jait korlátlan mennyiségben érhesse el, míg más felhasználókra más szabályok legyenek érvényesek.

Az üzemelés folytonossága érdekében a SurfControl WebFilter teljes ISA tömbre egyszerűen telepíthető, így biztosítva a terhelés megosztását, illetve hardver- vagy szoftverhiba esetén az Internet-elérés folyamatosságát.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, bár számos SurfControl WebFilter for ISA felhasználójuk jelezte, hogy az ISA Server 2004-re csak később fog átállni, fontos, hogy a legújabb technológia támogatására is fel legyenek készülve. „A SurfControl, mint Microsoft partner, elsőként hozta ki az E-mail Filter Exchange 2003-hoz való verzióját. Most az ISA Server 2004-hez is elsőként jelentette meg az integrálható verziót […].” – mondta Nemes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle