Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törökország legnagyobb e-kormányzati projektje

Dotkom

Törökország legnagyobb e-kormányzati projektje

A török adófizetők így a jövőben Interneten adhatják be adóbevallásaikat, és bármikor online betekinthetnek adóaktáikba.

A török pénzügyminisztérium a Siemens Business Servicest (SBS, a Siemens IT-szolgáltató ágazatát) bízta meg 326 hivatalnak egy országos kommunikációs hálózatba kapcsolásával és az elektronikus aláírás HW/SW feltételeinek megteremtésével. A 64 millió euró értékű megbízás egy előző, 1998-ban kapott megbízás folytatása, amely az adóhivatalok automatizálására irányult.

A jelenlegi bővítéssel együtt 2005 nyarára az összesen 599 adó- és pénzügyi hivatalt integrálni kell a hálózatban. Az SBS fővállalkozóként teljes projektfelelősséggel tartozik a rendszertervezéstől a telepítésen át a képzésig.

Ez év áprilisától folyik a több mint 300 szerver, 10 000 PC és 5 000 nyomtató telepítése, illetve WAN-hálózatba kapcsolása. A feladat része az adatbiztonság megoldása az Internet-elérés digitális aláírással való biztosítása és egy úgynevezett Public Key Infrastructure (kódolt adatátvitel) révén. A török adófizetők így a jövőben Interneten adhatják be adóbevallásaikat, és bármikor online betekinthetnek adóaktáikba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés