Connect with us

technokrata

Generációváltás a Siemens csúcsvezetőségében

Dotkom

Generációváltás a Siemens csúcsvezetőségében

A Siemens AG sajtóközleménye alapján.

A Siemensnél megkezdődött a felső vezetők generációváltása. A Felügyelő Bizottság (FB) a 2004. július 28-ára kitűzött ülésén át fogja tekinteni a felső vezetői pozíciókban javasolt változásokat, és meghozza a legfontosabb személyi döntéseket. A Felügyelő Bizottság elnöke, Karl-Hermann Baumann, egyetértésben az FB elnökségével, a következő javaslatokat fogja előterjeszteni:

  • A 2005. január 27-ére összehívandó közgyűlés határozzon a Felügyelő Bizottság személyi összetételéről. 2005. július 22-én Karl-Hermann Baumann 70 éves lesz. A vállalat szabályai szerint ezért a közgyűlés végén, január 27-ével leköszön hivatalából. A közgyűlésnek javasolja, hogy helyére Heinrich v. Pierert válasszák be a FB-be, ezt követően az FB még aznap megtartandó ülésén Pierert válasszák meg a Siemens AG FB-elnökének. Heinrich v. Pierer 2004. szeptember 30-áig érvényes igazgatósági szerződését hosszabbítsák meg 2005. január 27-éig.

  • Javasolják az FB-nek, hogy Klaus Kleinfeldet (46) nevezze ki a Siemens AG Igazgatósága elnökhelyettesének. Pierer az FB-be történő váltását követően 2005. január 27-én vegye át az Igazgatóság elnöki pozícióját.
  • Thomas Ganswindtet (43), az IC Networks ágazat igazgatóságának jelenlegi elnökét, továbbá Rudi Lamprecht-et (55), az IC Mobile ágazat igazgatóságának jelenlegi elnökét 2004. október 1-jei hatállyal nevezzék ki a Siemens AG Igazgatóságának rendes tagjaivá, egyúttal pedig válasszák meg őket a Központi Igazgatóság tagjaivá. A tervek szerint Kleinfeldtől Ganswindt venné át az IC ágazatok, Lamprecht pedig Afrika, Közel-Kelet és a FÁK régiójának felügyeletét. Lamprecht ezen kívül lássa el az Osram ágazat, valamint a Bosch Siemens Háztartási Készülékek és a Fujitsu Siemens Computers közös vállalatok felügyeletét is.
  • Az IC Mobile és az IC Networks ágazatokat 2004. október 1-jével vonják össze Lothar Pauly (45) vezetése alatt. Pauly jelenleg az IC Mobile ágazat igazgatóságának tagja. Az új szervezetet érintő részleteket a Felügyelő Bizottság ülését követően hozzák nyilvánosságra.

Miután Pierer 2005. január 27-én átveszi az FB elnöki pozícióját, a Központi Igazgatóság a következő kilenc tagból fog állni: Klaus Kleinfeld (46), elnök; Heinz-Joachim Neubürger (51), gazdasági vezető; Jürgen Radomski (62), személyzeti vezető; továbbá Johannes Feldmayer (47), Thomas Ganswindt (43), Edward G. Krubasik (60), Rudi Lamprecht (55), Uriel J. Sharef (59) és Klaus Wucherer (59). A felelősségi körök kijelölésének részleteit az FB-ülés után hozzák nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle