Connect with us

technokrata

A Siemens a DSL szélessávú hálózati elérés piacvezetője

Dotkom

A Siemens a DSL szélessávú hálózati elérés piacvezetője

A Siemens ez év első negyedében nemcsak megtartotta, hanem tovább erősítette vezető pozícióját a DSL-végberendezések világpiacán.

Két neves piackutató, az Infonetics Research és a Dell’Oro Group egybehangzó felmérése szerint a Siemens ICN (IC Hálózatok) ágazata ez év első negyedében nemcsak megtartotta, hanem tovább erősítette vezető pozícióját a DSL-végberendezések (DSL CPE – Customer Premises Equipment) világpiacán.

A gyors, szélessávú Internet-elérést lehetővé tévő CPE, azaz ügyfél-oldali eszközök közé tartoznak a modemek, útválasztók és az integrált hozzáférési készülékek (IAD – Integrated Access Devices).

A Dell’Oro tanulmánya szerint a vizsgált időszakban a Siemens-termékcsalád piaci részaránya 17,9 %-ot tett ki – bő négy százalékkal javulva az előző negyedévhez képest. Feltűnően magas ez az arány Észak-Amerikában (44,8 %).

Az Infonetics Research előrejelzése szerint a DSL CPE területen 2007-ig 57%-os piacnövekedésre lehet számítani, folytatódó árcsökkenés mellett. A bővülés egyrészt új készülékek telepítéséből, másrészt meglévők új funkciókkal és nagyobb átviteli sebességre történő továbbépítéséből adódik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle