Connect with us

technokrata

Évmilliók alatt törhető csak fel a hitelkártyák új védelme

Dotkom

Évmilliók alatt törhető csak fel a hitelkártyák új védelme

A japán Fujitsu bejelentése szerint olyan kódrendszert dolgoztak ki a hitelkártyák védelmére, melyet csak több tízmillió év alatt lehetne feltörni.

A hitelkártyák védelme mindig is kényes téma volt: az alkalmazott kódolás ugyan egyre biztonságosabbá vált, de az ördög sosem alszik, szokták mondani. Nos, nemrég a Fujitsu bejelentett egy olyan technikát, amiről a jelenlegi technológiai körülmények között (egyelőre) elképzelhetetlen, hogy feltörhető belátható idő alatt.

Okada Makoto, a japán vállalat egyik szóvivője közölte: napjainkban egy nagy teljesítményű számítógépnek hozzávetőleg 10-20 évre van szüksége ahhoz, hogy a jelenleg érvényben lévő kódokat megfejtse. A Fujitsu, a hitelkártyák biztonságának növelésére kidolgozott új kódjának feltöréséhez azonban ennél hozzávetőleg milliószor több időre lenne szükség. Ennek ellenére a kód tárolásához nincs szükség sok helyre a chipben.

A vállalat az RSA rendszert használta fel, ez a világon legelterjedtebb, és egyben az egyik legbiztonságosabb rejtjelezési szisztéma. Az új Fujitsu technológia 2048 számjegyből felépülő kulcsokat használ az RSA-rendszerben általánosságban alkalmazott, 1024 számjegyen alapuló kulcsok helyett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle