Connect with us

technokrata

Legnagyobb versenytársával működik együtt az SAP

Dotkom

Legnagyobb versenytársával működik együtt az SAP

SAP Business One megoldáscsomaggal bővíti portfolióját a Volán Elektronika.

A kis- és közepes vállalatok üzleti igényei alapján fejlesztett SAP Business One (SBO) megoldáscsomag kora őszre tervezett hazai bemutatkozása nyitányaként az SAP Hungary Kft. és a Volán Elektronika Rt. bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött az SBO értékesítése terén. Ennek értelmében a Volán Elektronika, amely a legnagyobb hazai üzleti alkalmazásfejlesztő vállalat, idén ősztől már az SAP Business One megoldáscsomagot ajánlja – saját Libra3S modulokkal kiegészítve – meglévő és potenciális ügyfeleinek.

Az SAP és a Volán Elektronika partnerségéből leginkább az ügyfelek profitálhatnak, hiszen a Volán Elektronika az általa fejlesztett Libra erősségeit az SAP Business One megoldással egészíti ki, így valamennyi gazdálkodó szervezet versenyképessége fokozható, s elősegíthető, hogy a kis- és közepes vállalkozások is megfeleljenek az EU csatlakozás által támasztott követelményeknek.

Faur Kálmán, a Volán Elektronika Rt. elnök-vezérigazgatója a megállapodásról így nyilatkozott: „Az SAP-val kötött megállapodásunk lehetővé teszi, hogy az SBO-t termék portfoliónkba illesztve akár olyan vegyes rendszert dolgozzunk ki, amely az SBO folyamatirányítási szemléletét ötvözi a Libra által közel két évtizede nyújtott – a szigorú hazai követelményeknek megfelelő – erős pénzügyi kontrollal és folyamatos, vevőorientált, egyedi fejlesztésekkel, végfelhasználói támogatással.”

„A Volán Elektronika Rt. – mint a legnagyobb hazai alkalmazásszoftver-fejlesztő cég – meghatározó piaci részesedéssel rendelkezik az értékesített ERP rendszerek vonatkozásában, az SAP által megcélzott KKV piacon. Az SAP szándéka, hogy a Volán Elektronika Rt. VAR partnereként erősítse pozícióit ebben a szegmensben. Közös célunk, hogy az ügyféligényeknek leginkább megfelelő megoldásokat nyújthassuk a legdinamikusabban fejlődő piacon.” – fűzte hozzá Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az SAP Business One megoldáscsomagot bevezető ügyfelek kiegészítésként – mintegy „add-on” alkalmazásként – hadba foghatják a Libra3S moduljait is, így szélesebb funkcionalitású megoldáscsomagot használhatnak az SAP és a Volán Elektronika együttműködése által.

A világ egyik legjelentősebb üzletiszoftver fejlesztő vállalata és a Volán Elektronika bejelentett együttműködése különös jelentőséggel bír a tekintetben is, hogy a két cég mindeddig komoly versenytársként tekintett egymásra a közepes és nagyvállalati piacon. Az IDC 2004-es felmérése szerint az SAP az ERP piacon a licenceladások tekintetében az első (43,8%-os részesedéssel), míg a Volán Elektronika 9,3 %-os piaci részesedéssel a második helyet foglalja el.

Az SAP kifejezetten a kisvállalkozások számára készült, a hazai vállalkozási és jogi környezethez igazított új terméke, a Business One. A gyors alkalmazhatóság miatt külföldön már rendkívül népszerű – a magyar kisvállalatok számára is megfizethető áron kapható – termék hazánkban idén augusztusban debütál. Az egyszerű, felhasználóbarát megoldás bármely számítástechnikai környezetben könnyen kezelhetővé és biztonságossá teszi a rendszert.

Az SAP a nagyvállalatok számára közvetlen értékesítési módszerrel értékesíti termékeit, a KKV szektor által igénybe vehető termékek azonban csak a szigorú minősítésen átesett partnereken keresztül kerülnek értékesítésre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle