Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Windows XP SP2 védelmét

Dotkom

Feltörték a Windows XP SP2 védelmét

Még meg sem jelent a javítócsomag, de máris ˝szabadon˝ használhatóvá vált…

Ismeretes, hogy a Microsoft már korábban bejelentette: a fontos javításokat, biztonsági rések foltozásait is magában foglaló javítócsomag csak azok számára lesz elérhető, akik a Windows XP operációs rendszer egy eredeti licencének a birtokában vannak. Felmerültek olyan híresztelések is, hogy Redmond szabadon, korlátozások nélkül elérhetővé teszi a Windows XP Service Packjének második változatát, csökkentendő a vírusok, férgek terjedésének sebességét, ám a Microsoft végül mégis a védelem mellett döntött.

A napokban azonban napvilágot látott, hogy a két hónapon belül megjelenő javítócsomag védelmét már a ˝piacra kerülés˝ előtt feltörték. ˝Ügyes kezek˝ kiiktatták az SP2 avatatlanok elleni technikáját, s kulcsgenerátorként terjed az Interneten a ˝megoldás˝. Ennek bekövetkezése előbb-utóbb várható is volt (minden védelmet fel tudnak és fel is szoktak törni), a meglepő az, hogy erre még a megjelenés előtt sor kerülhetett.

Elsők között számolt be a történtekről a The Inquirer nevű angol IT-bulvármagazin, ahol azt is közölték a felhasználókkal, hogy nem javasolják a kulcsgenerátorok használatát. Értesüléseik szerint már volt, akinél ennek alkalmazása oda vezetett, hogy a Windows XP rendszer visszaállító funkcióját kellett alkalmazni annak érdekében, hogy újra ablakot nyithasson a világra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés