Connect with us

technokrata

Átláthatóbb vállalati működés IBM integrált információ-eléréssel

Dotkom

Átláthatóbb vállalati működés IBM integrált információ-eléréssel

Az új DB2 Information Integrator szoftver nagyobb teljesítményt és önfenntartó képességeket kínál.

A vállalatoknak valóságos információáradatot kell kezelniük manapság, e-maileket, táblázatokat, szöveges fájlokat, egyszintű állományokat, XML-tartalmat, hangüzeneteket, nem beszélve az üzleti partnerektől, beszállítóktól és ügyfelektől érkező adatokról – ráadásul mindezt több tárolóhelyen. Ebben a környezetben az adatok elérése és értelmezése jelenti a legnagyobb kihívást: elemzői vélemények szerint a szervezetek éves IT-költségvetésének negyven százalékát az integráció emészti fel. Az IBM komoly üzleti lehetőséget lát az integrációs piacban, amelynek éves forgalma a Dataquest előrejelzése szerint 2006-ra eléri a 10 milliárd dollárt.

Az IBM új DB2 Information Integrator szoftvere segítségével a vállalatok azonnali betekintést nyerhetnek a szervezetük különböző szintjein, elszórtan található üzleti információkba, ami gyorsabbá és megalapozottabbá teszi üzleti döntéseiket. Az IBM DB2 Information Integrator az adatok tényleges elhelyezkedésétől függetlenül egységes képet ad a vállalat számára a teljes információtömegről: a szoftver úgy biztosítja az adatok elérését, mintha azokat egyetlen központi helyszínen tárolnák, ezzel fokozza a működési hatékonyságot, javítja az ügyfelek és a szállítók kiszolgálásának színvonalát. Az új megoldással a vállalatok a korábbi idő tizedrésze alatt hozzájuthatnak az osztott adatforrásaikon indított lekérdezések eredményeihez, és csökkenthetik a manuális műveletek számát. A DB2 egyedülálló képessége, hogy szállítótól függetlenül képes hozzáférni a régi beszerzésű IT-rendszerekhez, így például az Oracle, a Microsoft és a Documentum szoftvereivel is olajozottan együtt tud működni.

Az új replikációs képességek a korábbinál kétszer gyorsabban és feleakkora költséggel tudják mozgatni az adatokat. A másodpercenként több mint 10.000 sornyi adat replikálására képes megoldás több adatbázist átfogó adatszinkronizálással támogatja az üzletmenet-folytonosságot, a terhelésmegosztást és a referenciaadatok kezelését.

A keresés minden cég informatikai infrastruktúrájában alapvető fontosságú képesség. A feladatot nehezíti, hogy az adatok átlagosan 85 százalékát strukturálatlan formában tárolják. A DB2 Information Integrator csúcsminőségű, méretrugalmas és biztonságos keresőjével a felhasználó a másodperc törtrésze alatt hozzájuthat a kívánt céges tartalomhoz. A rendszer minimális adminisztrációt igényel, előintegrált elemzési jellemzője pedig mélyrehatóbb hangolás nélkül is pontossá teszi a keresést.

Egyre több vállalat indít kiterjedt integrációs projekteket költségei lefaragása, új növekedési lehetőségek feltárása és az igény szerinti üzleti működés megvalósítása érdekében. Ám gyakran előfordul, hogy az egyik projekt integrációs technológiáit másutt már nem lehet hasznosítani, így véget nem érő küzdelem indul az integrációs eszközök integrálására. Erre a problémára reagálva a DB2 Information Integrator úgy képes összekapcsolni a meglévő környezettel az adatokat és a folyamatokat, hogy az üzenetorientált köztesszoftverek (például a WebSphere MQ middleware) segítségével automatikusan publikálja a változásokat. HA például egy gyártóvállalatnál akár egyetlen változtatást is végrehajtanak az aktuális ártáblázatban, a meglévő üzenetküldő infrastruktúrát igénybe véve azonnal továbbíthatják a frissített árlistát az érintett értékesítők, kiskereskedők és webes csatornák felé.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák