Connect with us

technokrata

A Vodafone Magyarország Alapítványa az elmúlt 16 hónapban közel 80 millió forintot adományozott jóté

Dotkom

A Vodafone Magyarország Alapítványa az elmúlt 16 hónapban közel 80 millió forintot adományozott jóté

Életet menthet a genetikai laboratórium.

A Vodafone Magyarország Alapítványa bejelentette, hogy 2004. július 1-jén átadták a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika felújított Genetikai Laboratóriumát. Nigel Thorpe, a Vodafone Alapítvány Kuratóriumának elnöke és Prof. Dr. Fekete György, a gyermekklinika igazgatója hivatalosan is megnyitották a modernizált genetikai labort, amelynek felújítását a Vodafone Magyarország Alapítvány 14.300.000 Ft-tal támogatta.

A Vodafone Magyarország Alapítványt 2003-ban a Vodafone Magyarország hozta létre, azzal a szándékkal, hogy a vállalat szociálisan felelős szerepet töltsön be Magyarországon.

A Vodafone Magyarország Alapítványa egyik legnemesebb feladatának tekinti a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek és családok támogatását. Ezért is döntött úgy, hogy a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. Számú Gyermekklinika Genetikai Laboratóriumának fejlesztési tervét támogatja.

A Vodafone Alapítvány által támogatott genetikai laboratórium a kromoszómák rendellenességeinek kimutatásával foglalkozik. Az új berendezések segítségével jelentős mértékben modernizálódnak a vizsgálati módszerek, lerövidül az egy vizsgálatra fordított idő, korszerűsödik a beteg adatainak, vizsgálati eredményeinek nyilvántartása.

„A magyarországi egészségügyi intézmények anyagi lehetőségei közismerten szerények, így örömmel vettük, hogy a Vodafone Alapítvány támogatja a mai kor igényeinek megfelelő, magas színvonalú betegellátást, ezenkívül a laboratóriumban folyó tudományos munkát is lehetővé teszi.” – hangsúlyozta Prof. Dr. Fekete György klinikaigazgató.

„A Vodafone Alapítvány már sok olyan intézményt támogatott, melyek gyermekekkel foglalkoznak, többek között a Heim Pál Gyermekkórházat vagy a Májbeteg Gyermekekért Alapítványt. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Tűzoltó utcai gyermekklinika genetikai laboratóriumát támogatjuk, hiszen a Vodafone Alapítvány célkitűzéseit maximálisan teljesíti.” – nyilatkozta Nigel Thorpe, a Vodafone Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

A Vodafone Magyarország Alapítványa az elmúlt 16 hónapban közel 80 millió forintot adományozott jótékony célokra. A Vodafone Magyarország büszkén jelentette be azt is, hogy a Vodafone Alapítvány által támogatott Baltazár színház június 29-én elnyerte a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) NGO díját.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle