Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megatrend informatikai háttér a magyar kőolaj kereskedelemben

Dotkom

Megatrend informatikai háttér a magyar kőolaj kereskedelemben

A Megatrend és a Moltrade együttműködése 1996-ban kezdődött, amikor a Megatrend bevezette a MOL Rt. tulajdonában levő cégnél stratégiai termékét, az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszert.

A Megatrend 2000 Rt. nyerte meg a Moltrade Mineralimpex Rt. hardver infrastruktúra konszolidációra kiírt pályázatát. A közel 100.000 USD (20,77 millió forint) értékű szerződés célja a korábban – szintén a Megatrend által – bevezetett ERP rendszer infrastruktúrájának többszintű konszolidációja.

A Megatrend és a Moltrade együttműködése 1996-ban kezdődött, amikor a Megatrend bevezette a MOL Rt. tulajdonában levő cégnél stratégiai termékét, az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszert. Az öt szoftver-modullal történő indulást követően további három, elsősorban a kereskedelmet támogató modullal bővült a rendszer, amelyet máig haszonnal alkalmaz a cég.

A Moltrade, amelynek fő tevékenységei a kőolaj- és kőolajtermékek exportja és importja, valamint az energia-hordozó nagykereskedelem, 2004 első negyedévében írt ki pályázatot a hardver infrastruktúra (alkalmazás-, tároló rendszer-, mentő- és archiváló rendszer) konszolidációjára. A pályázat elnyeréséért a Megatrend az IBM TotalStorage és az eServer xSeries termékcsaládjával szállt versenybe. Az ajánlati alapelvárásoknak megfelelően minden alkalmazott megoldás megfelel a MOL Rt. informatikai követelményrendszerének is. A kiválasztás során a Megatrend üzleti pozícióját a versenyképes ár, valamint a nagyszámú adatbázis-szerver integrációs tapasztalat és vékony-kliens alkalmazás integrációs referencia is erősítette.

A megoldást egyrészt a SAN (Storage Area Network) alapokon kialakítandó központi redundáns tárórendszer és automatikus nagykapacitású Ultrium technológiájú szalagos könyvtár jelenti, másrészt pedig egy nagy teljesítményű adatbázis-kezelésre optimalizált szerver, illetve vékony kliens alkalmazás szerver beiktatása. A feladat a teljes tervezési, rendszerintegrációs és alkalmazás integrációs szolgáltatási csomagot is magába foglalja.

„Az ERP és adatbázis szerver fejlesztésre indított projektünk egy magas megbízhatóságú, alacsony üzemeltetési költségű, és nagy teljesítményű szerver platform kialakítását célozza, amely az Infosys és a kapcsolódó csoportmunka alkalmazások működtetését további 3-5 évig hatékonyan szolgálja.” – mondta Németh István, a Moltrade Mineralimpex Rt. vezetői információs rendszerek osztályvezetője. „Bízunk benne, hogy a rendszerintegrációs munkák végeztével már a harmadik negyedévben élvezhetjük az új szerver farm teljesítményét és minden más előnyét.” – tette hozzá Németh.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés