Connect with us

technokrata

Kétéves a Megatrend Romania – 200 millió forint tőkét emelt leányvállalatánál a Megatrend

Dotkom

Kétéves a Megatrend Romania – 200 millió forint tőkét emelt leányvállalatánál a Megatrend

A Megatrend Romania Srl. a legnagyobb jegyzett tőkéjű magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cég a térségben. Célja a 20%-os piaci részesedés.

A Megatrend Rt. 200 millió forintos tőkeemelést hajtott végre 2002. júliusában alapított romániai leányvállalatánál, így tulajdonhányada 61%-ra emelkedett. A Megatrend Románia Srl. másik tulajdonosa a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt., amelynek tulajdonrésze a 2004 áprilisi 130 millió forintos tőkeemelés után 39%-ot tesz ki. A Megatrend Románia így a térség legmagasabb jegyzett tőkéjű magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cége.

„A romániai terjeszkedés mellett a piac felfutása és a földrajzi közelség szólt.” – mondta K. Szabó Imre, a Megatrend 2000 Rt. elnök-vezérigazgatója. „Célunk a 20%-os piaci részesedés megszerzése, amelyből 10%-ot tervezünk az első öt év alatt.” K. Szabó szerint a román piac mintegy 10 évvel van lemaradva a magyar piac mögött, így ott most várható az a felfutás, ami Magyarországon a 90-es évek derekán zajlott le.

A Megatrend stratégiai terméke, az Infosys Intergált Vállalatirányítási Rendszer eddig hat cégnél került bevezetésre Romániában. 2003-ban három szerződés kötöttek, idén pedig két aláírt szerződés után további négyet terveznek.

A Megatrend számára jelentős versenyelőnyt jelent a – hazai piac után – a román piacon is a nyugati vetélytársakkal szemben, hogy az egyedi igényeknek megfelelő, testreszabott, rugalmas megoldásokat kínál a kis- és középvállalatoknak, ráadásul lényegesen olcsóbban, mint a multinacionális cégek. A román piacon a Megatrend fő versenytársa az SAP, a Megatrend szakembergárdája azonban a teljes funkcionalitást kínálja beépített fejlesztőeszközzel, egyedi szakmai rendszerekkel, és egyedülálló helyi piaci ismerettel.

„Hiszünk abban, hogy 16 év fejlesztési tapasztalata a román piacon is ütőképes versenyelőnynek bizonyul majd.” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Az Infosys lokalizálásban, illetve a testreszabásban már a helyi leányvállalat fejlesztői is közreműködnek.

A Megatrend Romaniát Páll István ügyvezető igazgató, Barcza Zoltán operatív igazgató és Csík Róbert kereskedelmi igazgató irányítják.

A Megatrend 2004 őszén Ukrajnában tervezi újabb leányvállalat alapítását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle